Direktori ignorišu blud u školama?

Glavna prosvetna inspektorka Ljubica Srđanov izjavila je da bi trebalo pokrenuti inicijativu da se od naredne godine u pravilnik o ponašanju, bar kroz dve rečenice, nagovesti da su seksualna opštenja u školama nedopustiva i da bi, ukoliko se dešavaju, mogla biti sankcionisana.

Glavna prosvetna inspektorka Ljubica Srđanov izjavila je da bi trebalo pokrenuti inicijativu da se od naredne godine u pravilnik o ponašanju, bar kroz dve rečenice, nagovesti da su seksualna opštenja u školama nedopustiva i da bi, ukoliko se dešavaju, mogla biti sankcionisana.

Reakcija je usledila na sve češće tvrdnje da u pojedinim školama učenice oralno zadovoljavaju svoje vršnjake, a zauzvrat budu nagrađivane užinom ili cigaretama.

- Čak je i ministar Obradović alarmirao inspekciju i naložio da se u najhitnijem roku raspravi da li ima osnova za ovakve tvrdnje ili ne. Ne treba bežati od razgovora i ne treba samo reći to se ne dešava kod mene u školi i okrenuti glavu. To je socijalni problem i moralno posrnuće đaka i o tome se i te kako treba raspravljati, sad i ovde - kazala je Srđanov na Aktivu direktora novosadskih srednjih škola održanom u petak.

Prema pisanju Novosti, na pitanje da li je iko od direktora konsultovao školske pedagoge, psihologe ili učenički parlament o ovoj devijantnoj pojavi kako bi se uverio da se to ne dešava u njihovoj školi, nijedan nije odgovorio pozitivno.

  • Aleksandar

    13.12.2012 15:09
    škola
    Često slušam komentare tipa: Šta vas to u školi uče kad se tako ponašate ? Da, nekad je škola bila vaspitno-obrazovna ustanova, a danas ? Danas je škola i prosvetni radnici na dnu kao i celo društvo u moralnom, političkom i ekonomskom smislu.Učitelji i nastavnici odavno nisu uzor svojim djacima, a znanje nije težnja već moranje. Dečja prava su toliko uzela maha da nastavnici sa strahom i pod stresom obavljaju svoj posao dok im učenici i njihovi brižni roditelji duvaju za vrat. U toj situaciji škola nikako ne može biti mesto za vaspitanje. Dovoljno je da učenik uperi prst u nekog nastavnika i optuži ga za nasilje, pedofiliju i sl. i da čovek ne zna kako posle da izvuče živu glavu. Kada nastavnik sa strahom dolazi na posao šta se može očekivati o kvalitetu njegovog rada ? Gospođa Srdjanov bolje da se bavi kako da zaštiti nastavnike a ne sporednim stvarima.
  • Aleksandar

    01.04.2012 07:53
    Nisu deca kriva!!!
    Ne mogu tu puno pomoci ni inspektori, ni direktori. Rodjitelji su sljam!!! Zato su deca takva. Deca su ista uvek bila samo su roditelji bili drugaciji. Na TV-u uce da je pozeljno biti kreten. Kod kuce ih podrzavaju svim sredstvima u tome uz onu cuvenu: "Pa ne mozemo mi biti mimo sveta, sva deca to rade ili to imaju, pa sto ne bi i nase..." Tek kad se roditelji promene deca ce biti normalna. A do tad neka nam je Bog u pomoci.
  • Spark

    01.04.2012 05:16
    Porodicni biznis
    "...u pojedinim školama učenice oralno zadovoljavaju svoje vršnjake, a zauzvrat budu nagrađivane užinom ili cigaretama..."
    Sve se dobro uklapa u 'Grand' kulturu koja se ovde neguje vec 20 godina.
    Nije kriv NATO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti