Kriza i na pijacama

I na pijacama se oseća kriza, a promet je daleko manji nego što je bio pre tri, sedam ili deset godina.

I na pijacama se oseća kriza, a promet je daleko manji nego što je bio pre tri, sedam ili deset godina.

Kako je Dnevniku rekao direktor Tržnice Dušan Bajić, popunjenost lokala je manja za oko dva odsto u odnosu na prošlu godinu, a popunjenost tezgi viša za isti procenat. Popunjenost tezgi menja se zavisno od godišnjeg doba, ali u normalnim vremenskim uslovima pijace rade skoro punim kapcitetom. Od početka godine, 124 zakupaca lokala su produžili ugovor, a tri lokala ostala su bez zakupaca jer ovi nisu mogli da plate nadoknadu za produžavanje ugovora, odnosno depozit 1,6 milionadinara.

- Bolje je nemati zakupca, nego imati takvog koji pravi troškove, a ne plaća. Već imamo dvojicu zainteresovanih za dva lokala, tako da će ostati samo jedan prazan na Ribljoj pijaci i biće ponuđen na licitaciji - rekao je Bajić. Cena za produžetak ugovora je određena pre tri godine i nije menjana. - Cenu nećemo smanjivati zato što je većina naših zakupaca platila rečenusumu novca, te ne bi bilo pošteno da drugi dobiju lokal po nižoj ceni. S druge strane, još uvek sam ubeđen da su novosadske pijace veoma atraktivna mesta za pijačne delatnosti.

Prema pisanju lista, neće biti menjane ni cene zakupa tezgi, iako je, planom i programom, predviđen rast cene za četiri odsto.

  • novosađanin

    01.04.2012 07:52
    hladnjača
    Direktor se hvalio i pozvao na otvaranje hladnjače na Najlon pijaci a sada mu zvrji prazna. Ne zvrji mu prazan novčanik on se ugradio u praznu hladnjaču. A ona je sagrađena od novosađana koji su kupovali na pijacama robu od preprodavaca a ovi ugradili u ceni svojih proizvoda. Inače u gradu postoji nekoliko hladnjača koje stoje neiskorišćene kao i ova njihova.
  • mrgud

    31.03.2012 19:26
    dnevnik rts
    Zaista, dovoljno je gledati dnevnik pa da covek bude srecan
  • sale novosadjanin

    31.03.2012 19:20
    ne verujem !
    pa kazu da je srbija prebrodila krizu samo neobrazovan narod to ne vidi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti