FOTO: Sveće kod Miletića za stradalu decu u Kontrastu

Na stotine Novosađana sinoć na Trgu slobode odalo poštu poginulima u požaru u diskoteci "Kontrast".

Na stotine Novosađana sinoć na Trgu slobode odalo poštu poginulima u požaru u diskoteci "Kontrast".

Okupljeni su u tišini palili sveće i polagali cveće kod spomenika Svetozaru Miletiću.

Spontano okupljanje počelo je u 19h, a poziv je usledio preko interneta - socijalnih mreža, raznih foruma, ovog sajta, itd. Novosađani su u narednih sat vremena neprestano dolazili da odaju poštu stradalim mladićima i devojkama.

Na trgu su mahom bili mladi, mnogi su okupljeni u grupe, ćutali su ili slušali po nekog ko je bio na licu mesta ili je od nekog čuo šta se tačno zbivalo u Kontrastu.

Komemorativni skup povodom pogibije Marka Pavlovića, Zorana Ignjatovića, Marine Aničić, Tamare Miladinović, Milene Dalmacije i Renata Vukovića je danas u 12 časova u sali Skupštine grada, u Ulici Žarka Zrenjanina 2.

Šestoro mladih ljudi tragično je izgubilo život u požaru koji se dogodio u nedelju ujutro u diskoteci Kontrast.

  • Dr Petrović@Marina@Negativni g

    02.04.2012 18:53
    Nije u pitanju pirotehnika
    Isto kao i instalacije.

    Shvatite: društvo nam odumire, otišli smo u belu kugu. Mladi nemaju posao i perspektivu. Ostajanje u sitne sate po klubovima govori u prilog tome da su mladi dobili surogat, privid života, umesto da osnivaju porodice.

    Eto to je tragedija. Ovi mladi su pokazatelj da nije tragično stradalo samo šestoro, već cele generacije, a da mi kao društvo ne činimo ništa da opstanemo.

    Hranimo ove političare, a od njih imamo samo štete.

    Eto, o tome sam pisao.

  • Koliko još

    02.04.2012 16:40
    Koliko još Hotela Putnik, Laundžova i Kontrasta treba da odnese žrtve, ljudske živote, pre nego što se MI, MI trgnemo i kažemo da je sada stvarno - DOSTA!
    Već se dešava neizbežno, zvaničnici već lažu oko uzroka (ako SVI očevici tvrde da je u pitanju bila pirotehnika, da li baklje ili prskalice, onda je bila u pitanju pirotehnika; nisu u pitanju instalacije i nije kriv neki stari, penzionisani majstor), sada se sve stišava, čeka se da vreme prođe, da "zaboravimo" i da od ovoga ništa ne bude. Ode slučaj pod tepih, odoše žrtve u zaborav...
    Do sledećeg "Kontrasta".
    Treba se skupiti, pod hitno, na trgu, pisati peticiju, ili bez peticije direktno pozvati odgovorne da se odazovu - da izađu iz mišijih rupa INSPEKTORI koji dadoše ovom mestu dozvolu za rad, oni čiji je POTPIS na toj dozvoli, oni koji prodadoše mlade živote za nekoliko stotina evra.
    Ako mi nećemo, nažalost, niko neće. Iz sveg srca želim da nije tako, ali jeste. Ako mi nećemo, narode, niko neće.
    Hoćemo li?
  • 1 NS

    02.04.2012 10:37
    Ne sme čovek ni da pita
    Zahvaljujem svima koji ocenjuju i ostavljaju komentare. Konačno sam shvatio gde živim. Trebaće još malo vremena da u to poverujem i da prihvatim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti