Konačno restauracija Beogradske kapije

Gradski čelnici obećali su da će konačno srediti Beogradsku kapiju, iako građani već godinama apeluju da je petrovaradinski spomenik opasnost za prolaznike.
Gradski čelnici obećali su da će konačno srediti Beogradsku kapiju, iako građani već godinama apeluju da je petrovaradinski spomenik opasnost za prolaznike.

Poslednji put objekat je renoviran pre dvadeset godina, kada je samo okrečena fasada.

Zavod za zaštitu spomenika kulture preuzeće arhitektonske i arheološke radove, dok će Zavod za izgradnju grada renovirati elektriku, rasvetu, odvod i kanalizaciju.

Prema procenama, za obnovu Kapije biće izdvojeno 60 miliona dinara.

  • Urke

    04.04.2012 22:38
    Ne
    Ne neće je srediti, kao što neće srediti ni gradić, kao što neće izgraditi ni žeželja, kao što možemo da sanjamo o Franzu, kao što neće biti ni pešačkog do Ribarca, ne neće biti ni 4 dela bulevara Evrope, ni asfalta na Sajlovu, a bogami ni pešačkog mosta preko DTD na Salajci, pa neće čak ni biti sređivanja Ribarskog ostrva, zaboravite na tramvaje.
  • Sugrađanin

    03.04.2012 15:30
    Nema potrebe
    jer će ionako istog momenta nakon restauracije biti išarana grafitima. E, moj Novi Sade, iscvrljan si do te mere da ni novi bulevari neće dočarati sliku o tebi kao o nekom urednom gradiću.. A zašto? Zato što neko očigledno ne želi da pohapsi simpatizere sva tri kluba koji nemaju pametnija posla nego da izražavaju divljenje na taj način.. Nekad grad, danas selendra..
  • Jazz

    03.04.2012 07:53
    Trebalo bi ceo Gradić srediti a ne samo kapiju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti