FOTO: Održana komemoracija žrtvama iz Kontrasta

Veoma emotivna i posećena komemoracija žrtvama stravičnog požara u diskoteci "Kontrast" održana je danas u Velikoj sali Skupštine grada.
Veoma emotivna i posećena komemoracija žrtvama stravičnog požara u diskoteci "Kontrast" održana je danas u Velikoj sali Skupštine grada.

Rektor Novosadskog univerziteta Milorad Vesković izjavio je da je teško podneo vesti o tragičnoj smrti svojih studenata, tim pre što je neke od njih lično poznavao.

"Prvo aprilsko jutro 2012. godine pamtiću po vesti da je šestoro naše dece poginulo u strašnoj nesreći. Pozivi, strepnje, javljanje profesora, prijatelja, lekara, nade da nisu oni u pitanju, sve do poražavajuće spoznaje da jesu. Moja deca. Lica koja pamtim", skrhan je bio Vesković.

Gradonačelnik Igor Pavličić najavio je da će institucije oštro reagovati i kazniti sve odgovorne za dan koji je ceo Novi Sad zavio u crno. Prema njegovim rečima, pronalaženje krivaca je kako obaveza, tako i ljudska dužnost.

"Grad Novi Sad će odlučno insistirati da svi koji su doprineli ovoj velikoj nesreći za to snose najstrožu odgovornost. Kao gradonačelnik i kao roditelj, duboko sam potresen i osećam veliku prazninu zbog tragedije koja se dogodila. Marko, Zoran, Marina, Milena, Tamara, Renato. Novi Sad vas nikad neće zaboraviti", kazao je Pavličić.

Komemoraciji su prisustvovali članovi rodbine svih poginulih, kao i njihovi prijatelji kojih je bilo previše da stanu u skupštinsku salu.

Knjiga žalosti biće postavljena u holu Skupštine Grada Novog Sada 2. 3. i 4. aprila.

U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca, Renato Vuković (21) iz Kikinde, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada.

Vreme i mesto sahrane šestoro mladih koji su u požaru izgubili živote biće naknadno saopšteno.

(M.S. miodrag@021.rs)

  • Boki

    03.04.2012 12:05
    Milena Dalmacija mi je bila tetka. :(((((( Strasno sta se dogadja.
  • 02.04.2012 21:33
    vera ns ovo je stra[no.jadna deca,njihovi roditelji ,neko je kriv-ali njih vi[e nema.
  • Saša-Prijedor

    02.04.2012 20:13
    Izvinjenje na pogrešnoj informaciji
    Hvala svima koji su me ispravili. Laka crna zemlja Olegu Nasovu i svim nedužnim žrtvama NATO agresije(ovo je pravo ime za događaje prije 13 godina, molim da ne cenzurišete), molim Uzvišenog Gospoda da se smiluje na srpski, ali i ostale narode svijeta i da se NIKAD NIKOM ne desi Novi Sad 1.4.1999./1.4.2012.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti