Vučević: Ne sme se ćutati o tragediji u Kontrastu

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da političke stranke, kao učesnici u javnom životu, ne smeju da ćute kada se dogodi tragičan događaj poput požara u Kontrastu u kojem je stradalo šestoro mladih ljudi.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da političke stranke, kao učesnici u javnom životu, ne smeju da ćute kada se dogodi tragičan događaj poput požara u Kontrastu u kojem je stradalo šestoro mladih ljudi.

- Mi samo postavljamo pitanje, dokle će se više ovakve stvari dešavati u Novom Sadu? Zašto se u Novom Sadu desio i Radnički univerzitet, i hotel Putnik, i kafić Laundž, i sada diskoteka Kontrast? Dokle ćemo mi o tome pričati samo kada se dogode tragedije, i narednih dana sve zaboraviti? Mi imamo sistemski problem bezbednosti ugostiteljskih objekata i problem bezbednosti protivpožarne zaštite, koji je na teritoriji Grada već decenijama u katastrofalnom stanju. Za dvanaest godina imali smo četiri požara sa katastrofalnim posledicama. Zato smatram da ne treba da ćutimo, već da pričamo o ovome, jer je ovo problem Grada Novog Sada, problem građana Novog Sada i problem cele države, i niko ne sme da se igra i da zloupotrebljava porodice tragično nastradalih, niti to ikome treba da padne na pamet, ali je neprihvatljivo da nam neko kaže da ne smemo o ovome da pričamo - izjavio je Vučević.

On je u ime svih članova stranke i u lično ime izjavio saučešće svim porodicama koji su u ovoj tragičnoj nesreći izgubili svoje najmilije. Zbog trodnevne žalosti u Novom Sadu mitinig naprednjaka pomeren je za 5. april.
  • ZOP

    10.04.2012 19:31
    zakon ZOP
    Ne bi trebalo na ovoj temi skupljati politicke poene, ovo je tragedije. Ali se slažem sa kolegama koji su stručnjaci za zaštitu od požara, a verovatno nekada neće raditi poslove za koje su se školovali. Sistematizacije RM su ne uskladjenje sa bolonjskom deklaracijom. Imamo na bar 2 fakulteta koja školuju dipl. ing. ZOP i nekoliko visokih strukovnih škola, a ti ljudi uglavnom ne dobijaju priliki da rade u službama zaštite od požara i to je veliki problem. Nikako ova zemlja da se do zove pameti imamo najviše samozvanih stručnjaka na svetu. Ista je situacija u zaštiti na radu ako ne još i gora tu se takodje dogadjaju tragedije a direktorka Uprave za BZR je pravnica po struci. Ajmo sve fakultete da ukunemo samo neka Megatrend ostane i onako ce uskoro svi imati diplomu tog fakulteta. "Ime nesto trulo u drzavi Danskoj"
  • dosta vise

    03.04.2012 13:03
    vasega javljanja
    Samo kada su se oni oglasili

    ajd da se vise ne cuti o POZARU u hotelu PUTNIK
    gde je takodje bilo ljudskih zrtava

    o pozaru na NOVOSADSKOM RADNICKOM UNIVERZITETU gde je takodje bilo ljudskih zrtava
    a SRS=SNS tad bila direkt na vlasti u celoj Srbiji
    o demontiranju necega sto nije srbijansko nego nasledjeno a to je ZID - OGRADA NA TRDJAVI

    ajd da se vise ne cuti o privatizaciji auto transportnom preduzecu vojvodina

    pa potom o privatnoj AUTOBUSKOJ STANICI na Klisi, a gradonacelnica vas kadar SRS=SNS...
  • aleks

    03.04.2012 09:53
    Ne znam samo kako nije sramota Pavlicica da se oglasi po pitanju ove velike tragedije... Ocito je da 90% lokala u Novom Sadu nemaju ispunjen minimum uslova za rad i bezbednost gostiju. Zna se ko drzi kafice i diskoteke te da isti imaju vecu moc od inspekcije. A onda se inspekcija bavi pitanjima da li tenda na prodavnici prelazi dozvoljen br centimetara dok u kaficima ne placaju PDV, nemaju dozvole, inspekcija nikada ne ulazi... Pavlicic bi trebao da se bavi tim pitanjima a ne da krajnje neiskreno drzi govor na komemoraciji... Posao gradonacelnika je da se brine o funkcionisanju Grada a ne da glumi, i to lose, majku Terezu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti