Škola neće da odgovara za đake na ekskurziji

Roditelje učenika Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" šokirao je zahtev da potpišu saglasnost u kojoj se i škola i agencija odriču odgovornosti za decu tokom ekskurzije u inostranstvu.
Roditelje učenika Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" šokirao je zahtev da potpišu saglasnost u kojoj se i škola i agencija odriču odgovornosti za decu tokom ekskurzije u inostranstvu.

Jedna od majki učenika koji sledeće nedelje treba da idu u Prag, kaže da je ekskurzija planirana od početka godine, ali da se, kada se pribiližio dan putovanja, ispostavilo da roditelji treba da potpišu papir u kojem se navodi da škola, nastavnici i agencija ne snosne odgovornost za učenike.

Ona za "Blic" objašnjava da roditelji već potpisuju i u sudu overavaju saglasnost kojom dozvoljavaju maloletnom detetu da ode na ekskurziju u inostranstvo, te da oni koji vode đake treba da odgovaraju za decu, jer su roditelji njihove devizne dnevnice debelo platili.

Direktor škole, Nebojša Bulatović, razume uznemirenost roditelja i kaže da nije znao da se od njih traži da potpišu kako škola, nastavnici i agencija nisu odgovorni za decu. On napominje da će, ukoliko se nešto desi, snositi svu odgovornost. Bulatović pak nije mogao da objasni šta znači to što se škola odriče svake odgovonosti na putovanju u inostranstvo, a misli da je to možda napisala agencija koja organizuje putovanje.

  • 04.04.2012 07:20
    @Natalija
    filmom "Lajanje na zvezde" je odlican prikaz nekadasnje omladine,
    u to vreme su to bili veeeeliki duhoviti mangupi,
    za sadasnje "odraslu prepametnu"decu su to to bebe u jaslicama,al ot takvih nekadasnjih "neposlusnih" su postajali odgovorni i normalni mladi ljudi,
    bez obzira koje su skole zavrsili

    ovaj film bi trebali na svakom razrednom casu da se prikazuje,ako i dalje postoji razredni cas
    do '90 godina je postojao

    danasnja deca!Kakvi roditelji takva i deca
  • 04.04.2012 07:09
    @Sta ce u Pragu
    da tacno sta ce ekskurzije u Pragu i ostalim evropskim metropolama,
    samo se zaboravlja, da od takvih "jeftinih" kskurzija zive turisticke agencije van turisticke sezone
    a zatim tu su i prosvetni radnici koji treba da vide sveta

    Inace i ja sam nekada is'o na ekskurzije sirom SFRJ
    i bese to lepo vreme
    prosvetari odgovorni, deca vaspitana...sve kako treba
  • lolica

    04.04.2012 06:19
    ukinuti ekskurzije
    Ako su roditelj jedini odgovorni za svoje dete,
    onda ne puštajte decu na ekskurzije. Ako se odriču odgovornosti, to znači da ih neće uopšte paziti.
    Ja im neću nabijati dnevnice i sa neodgovornim ljudima pustiti dete, pa još i u inostranstvo.Zbog nemilih događaja, školske ekskurzije treba ukinuti, a to tako što će se ponuđeno ignorisati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti