Meštani Ribnjaka: Odsečeni smo od grada

Stanovnici Ribnjaka se žale da su ukidanjem autobuske linije broj 70 praktično ostali bez mogućnosti da javnim prevozom stignu do grada, jer kroz njihovo naselje sada prolazi svega 11 autobusa dnevno.
Stanovnici Ribnjaka se žale da su ukidanjem autobuske linije broj 70 praktično ostali bez mogućnosti da javnim prevozom stignu do grada, jer kroz njihovo naselje sada prolazi svega 11 autobusa dnevno.

Jedna od slušateljki Radija 021 iz ovog naselja kaže da su meštani užasnuti jer imaju markice Gradskog saobraćajnog, a za prevoz do grada moraju da se snalaze na najrazličitije načine. "Idemo peške ili sa komšijama autom, jer nema svako automobil. Deca koja idu u školu u Kamenicu idu peške, idemo do petlje do Mišeluka ili do Petrovaradina pa hvatamo "devetku". Ne mogu vam ispričati koliko smo izrevoltirani, oštećeni, bukvalno smo van pameti", kaže naša slušateljka.

Ona smatra da tvrdnje da ukinuta linija nije rentabilna ne stoje, jer su autobusi i na drugim linijama ponekad prazni. Besmislenim ocenjuje potez gradskog prevoznika, koji je poslao radnika kako bi popisao broj putnika.

"Nema putnika na stanicama kad više nema autobusa. Pitam ga da li popisuje vrane, svrake, šta već. On čovek nije kriv, jer je poslat da popisuje putnike. Tražimo još jednu liniju da ide preko Ribnjaka. Svi autobusi idu preko Mosta slobode. Ne mogu da verujem da gledamo Novi Sad, a da ne možemo da stignemo do grada. Jedino nogama, biciklom, motorom, nemam auto. Jednostavno, odsečeni smo od Novog Sada", kaže naša slušateljka.

U Mesnoj zajednici Petrovaradin kažu da ih niko nije obavestio da će biti ukinuta linija 70, niti ih je iko konsultovao s tim u vezi. Portparolka GSP-a, Snežana Jaković, kaže kako je odluka o ukidanju linije doneta nakon sistematskog i kontrolnog brojanja putnika. Ona dodaje da će nakon urađene analize, u slučaju potrebe biti pojačan broj polazaka, uključujući i na liniji koja ide kroz ovo naselje. (D.S.)

  • SaMa

    05.04.2012 20:40
    Čitam i ne verujem...
    Ne mogu da verujem da je tolika zloba zavladala ljudima. Umesto da se pruži svaka moguća podrška sugrađanima koji imaju problem (danas ovi, sutra oni...) kako bi se našlo bilo kakvo rešenje, ne .... vi osuđujete iste, kao da su vam oni krivi za vaše probleme u životu. Novosađanima ne igra nikakvu ulogu organizacija linija na sremskoj strani i koliko će dnevno biti prolazaka autobusa kroz Ribnjak, ali jako je važno prozivati te ljude zašto žive tamo, kao da ljudi iz Ribnjaka traže da ih gradski prevoznik vozi džabe, odnosno na teret novosađana. Dajte malo solidarnosti i poneku lepu reč....
  • Vladan

    05.04.2012 18:52
    Nelegalno
    Ribnjak je bio vikend naselje, ali je unazad dvadesetak godina pretvoren divljom i divljačkom gradnjom u malo naselje. Klizište gde ne postoje elementarni uslovi za izgradnju prave infrastrukture. Da ne želeli i okretnicu na donjem putu ?
  • Slobelix

    05.04.2012 11:57
    Linija 69
    Opet ja. Ne radim za JGSP, niti imam porodične veze sa istim.
    Ovde dosta citata provocira. Pre svega, Ribnjak je sa gradom povezan sa 14 polazaka, a tih pomenutih 11 je iz smera grada, bez polaska linije 71 kroz Čardak.

    Linija 69 odlično povezuje Ribnjak sa širim centrom grada, kao i samim centrom Sremske Kamenice.

    Brojanje je sve pokazalo, niko nije ukinuo liniju 70 da "baca hejt" na Ribnjak,već zato što je, jednostavno, linija postala NEISPLATIVA.

    Srčane bolesnike i bolesnike drugih bolesti žalim, ali povezanost Novog Sada sa samim institutom je dobra, 20 autobusa dnevno. Pritom malo i pomislite na vozače JGSP, koji se pate na samom brdu, kad moraju da autobus okreću u obliku slova T. Kad dođu gore dva autobusa, nastaju poteškoće.

    Ono što se može eventualno desiti jeste da JGSP poveća broj polazaka na liniji 69, ali vožnja linijom 70 je apsurdna.

    Setite se samo koliko vremena treba autobusu na liniji 70 do Instituta, a koliko liniji 68/71/72. Razlika je 15 minuta, a možda i više. 15 minuta je značajno za nekog "srčanog bolesnika" naročito na 40+ stepeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti