Čanak: Federalizacija politički avanturizam

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se njegova stranka nije pridružila inicijativi za federalizaciju Srbije jer smatra da je u aktuelnom trenutku "neodgovorno i štetno otvarati tako krupna politička pitanja", odnosno da se time podstiču nacionalističke i fašističke snage u Vojvodini.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se njegova stranka nije pridružila inicijativi za federalizaciju Srbije jer smatra da je u aktuelnom trenutku "neodgovorno i štetno otvarati tako krupna politička pitanja", odnosno da se time podstiču nacionalističke i fašističke snage u Vojvodini.

U intervjuu za Dnevnik on je ocenio da je "politički avanturizam" inicijativa nekolicine nevladinih organizacija i političkih stranaka koje su usvojile Deklaraciju o federalizaciji Srbije da se Srbija ustroji kao dvočlana federacija koju bi činile republike Vojvodina i Srbija. "Bojim se da se time u ovoj izbornoj kampanji dodaje gorivo isključivo fašističkim, klerofašističkim i ultranacionalističkim snagama u Vojvodini, podržavajući njihovu zapaljivu ali pogrešnu teoriju o nekom vojvođanskom separatizmu s kojim se oni moraju obračunavati", rekao je Čanak.

On smatra da je sve to urađeno radi sticanja poena, čak ne ni političkih, već vezanih za jednodnevni publicitet. "Ali šteta može biti mnogo veća, ovo nije klanje vola ni za kilo mesa nego za dva ćevapčića", rekao je Čanak.

  • Jugov

    03.04.2012 23:00
    Da čika Jova ustane ...
    Izjave predsednika i inih iz vrha LSV, povodom NAŠE kad-pobedimo-na-izborima, veoma SVETLE budućnosti, pa i ovo povodom "federalizacije" Srbije - su ogolelo poučne, samo ako dobro DOBRO poslušate/pročitate. O ČEMU PRIČAMO?!? Kucnuo je čas da se razobliči to mahanje (socijal)demokratijom u Vojvodini uz pragmatičnu prevrtljivost - pa da se javnost Novog Sada, Vojvodine pa i Srbije - najzad spase dobro situirane (o, kako je malo onih drugih) LSV vrhuške, kojoj je stalo do toga O ČEMU PRIČAJU i u šta nas "uveravaju" toliko godina - baš koliko i mojoj mački do Saturnovih prstenova! Pogledajmo samo ovozemaljski život i domete i "dostignuća" LSV-kadrova: u GLAVNOM GRADU (saobraćaj, recimo ili vodovod i okolo njega ...); u pokrajinskim organima su izigravali - uspešno - imelu (konstruktivnu i aktivnu, bez portfelja) i u najmanju ruku unakazili ono čega su se dohvatili (Muzej Vojvodine, na primer); a u Narodnoj i jedinoj pravoj skupštini gde se staje na crtu ... uz-većinski-ni-mukajet! O, da, nepokolebljivo se povraća imovina APV, (osobito je bitna ona blaženo-samoukinute Vojvođanske Akademije Nauka Prve) i svesrdno gradi Vojvođanski beglerbegluk - dok se pravnicima utroba prevrće od AMANDMANA na povraćanje u predmetnom zakonu (zato, eto nama gradonačelnice) ... Da, biće još ako treba Nenad gospodin Čanak i u Političkom savetu mama-stranke (kao i čika-Mićun ono pre) - kada nastane čas, i gospođice i gospoda sa viših delova Trga mladenaca odmah sa njim ... i slovo V će samo u potaji koristiti, pa i ruski će naučiti i neće morati da utrnjuju ruke - samo da na miru i dalje jedre kako su i kuda naumili i krckaju tečevinu.
    Stranački Jututunci će, dotle, začarano čupati ambroziju i lepiti šarene nalepnice. I gurati se da overe potpis na nekakvim izborima - iskreno, stvarno uvereni da čine dobro svom rodnom kraju potpisujući za NJIH (Novi Sad - ČIJA i KOME kuća?) ...
    Istina je, na žalost, još mnogo, mnogo gora od ove skice na primeru stranke Nenada g. Čanka - stranački razdrta (od ovakvih ali i još gorih i većih, VELIKIH stranaka) - zemlja nam je zrela za ozbiljno razmišljanje i preturanje po i o političkoj i sa tim i ukupnoj sudbini - jer nam je kroje krojači SVOJE sreće! A, socijaldemokratija? O ČEMU PRIČAMO!
  • dizelander

    03.04.2012 21:29
    @Sale Novosadjanin

    U pisanju, ne kod pisanja.
    Ako ne znas sta su sarkazam i ironija izguglaj, nisam nista prevideo, sve je napisano s namerom, bas kako treba. Trazim posao, i zivim s roditeljima, hvala Bogu.
    Inace sam diplomirani informaticar i voleo bih da mi kazes jos nesto o cudima tehnologije koje pominjes. Nego, odakle tebi toliko slobodnog vremena ako zaista radis? Daj nam iskreno reci ko si, odnosno cime se zapravo bavis?
    Hvala ti za poziv na pivo, ali alkohol ne pijem jer se bavim sportom.
    Koji VI "VOJVODJANI", i koji MI "PLJUVACI SVEGA VOJVODJANSKOG"? Ovde sam rodjen, za razliku od tebe, i odrastao i kako bih ja mogao da mrzim ili pljujem Vojvodinu(AUTONOMNU POKRAJINU SRBIJE) ili Novi Sad? A da ne volim ljude s "ideologijom" poput tvoje, to se podrazumeva, jer sam zdrava osoba- u svakom smislu.
  • Bizmark

    03.04.2012 20:25
    Gerontanija
    Konacno je Canak iz puberteta usao u zrelu zivotnu fazu a kanda mu se i pemzija primakla.Njegov psihologizam je toliko ostavio traga na vojvodjansku stvarnost koliko i buve na mog Cupka.
    Vojvodini treba jos samo malo vremena da postane raj na zemlji, svojim srcem,svojom glavom i svojom lepotom izabere svoga mladozenju i dugo,dugo sa svojom mnogobrojnom decom u srecnom braku prozivi do kraja zivota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti