Student iz Novog Sada kreće u osvajanje Himalaja

Student master studija Univerziteta "Edukons", Saša Radošević, biće član alpinističke ekspedicije koja u ponedeljak kreće u pohod na Himalaje.
Student master studija Univerziteta "Edukons", Saša Radošević, biće član alpinističke ekspedicije koja u ponedeljak kreće u pohod na Himalaje.

Ekspedicija kreće na uspon do vrha "Ajlend pik" koji se nalazi na visini od 6.189 metara, a namera im je da se sledećih godina, postepeno popnu i na Mont Everest.

"Ekspediciju će voditi Dragan Jaćimović koji se već popeo na najviši vrh Himalaja. Drago mi je što moj Univerzitet učestvuje u ovom podvigu kao sponzor i iz tog razloga ću sa sobom poneti zastavu fakulteta, koja će se zavijoriti na vrhu", kaže Radošević.

Rektor "Edukonsa", Aleksandar Andrejević, kaže da su svi studenti i kolektiv veoma ponosni na činjenicu da će se njihov student popeti na jedan od vrhova Himalaja.

"Već godinama se trudimo da pomognemo sportistima koji pohađaju naš fakultet i to ćemo raditi i u buduće", izjavio je Andrejević.

  • semtex

    08.04.2012 06:40
    srecno
    Srecno i oprezno,setite se da je momak iz Subotice ostao na Himalajima kao i stotine drugih!
  • Miki

    06.04.2012 12:11
    A dajte pa ovaj ČOVEK od 35+ godina možda "studira" na educons-u, ali nemojte ga mešati sa nama studentima...
  • Autohtani Vojvodjan

    06.04.2012 11:18
    BRAVOO
    Ovo je mali podufat za Saleta ali velik za ravnicu ! Da mladjani alpinis osenchi za male novce kupljenu slavu grupice tabanasha juzno od Save i Donaua koji su na prevaru kobajagi 'osvajali' ove vrove.
    Da se prava! zastava konacno zavijori onuda !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti