Srbijagas donirao stipendije najboljim đacima

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović uručio je novčanu pomoć tog javnog preduzeća Centru za borbu protiv bolesti zavisnosti u Čeneju Zajednica "Zemlja Živih", koji radi pod upravom Eparhije bačke.

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović uručio je novčanu pomoć tog javnog preduzeća Centru za borbu protiv bolesti zavisnosti u Čeneju Zajednica "Zemlja Živih", koji radi pod upravom Eparhije bačke.

Episkop jegarski Porfirije je rekao da je, od početka programa lečenja bolesti zavisnosti, kod onih koji su se u toj ustanovi zadržali nešto više od godine, procenat izlečenja 82 odsto. Bajatović je istakao da visoki procenat izlečenja zavisnika potvrđuju da taj crkveni projekat daje izuzetne rezultate i naglasio da i država treba da pomaže takve i slične napore u borbi protiv različitih oblika zavisnosti, koje su pošast savremenog društva.

Bajatović je prethodno uručio i sportsku opremu klubovima na teritoriji Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja, kao pomoć tog javnog preduzeća, pre svega, manjim sportskim kolektivima. Uručujući trenerke, dresove i lopte predstavnicima Rukometnog kluba "Vojvodina", ženskog košarkaškog kluba "Proleter" i fudbalskih klubova "Borac" i "Proleter", on je istakao da "Srbijagas", kao društveno odgovorna kompanija ima obavezu da pomaže rad sportskih klubova i da će to nastaviti da čini.

Unapređivanje uslova za bavljenjem sportom najbolji je način da se deca pravilno razvijaju, usmeravaju i tako pobegnu od droge, kazao je Bajatović. On je, pored donacije sportskim klubovima, uručio rešenja o dodeljivanju tri jednokratne stipendije od po 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za troje najboljih učenika osnovne škole "Dušan Radović". "Srbijagas" će učenicima u Novom Sadu s najboljim rezultatima u školovanju dodeliti ukupno 50 takvih stipendija, rekao je generalni direktor tog preduzeća.

  • MiLena

    10.04.2012 07:46
    Sramna akcija gubitaša
    Kako doniraju kada su gubitaši?

    Ljudi ajs' da se zakonski zabrani JP-ima i JKP-ima da bilo šta sponzorišu ako su u gubitku.
    Toga nema nigde u normalnom Svetu!?

    Neverovatno je da neka preduzeća (koja užasno loše posluju zbog nesposobnih rukovodstava koje su na njihovo čelo dovele neke stranke) SPONZORIŠU i DONIRAJU sve i svašta?
    Ponekad ista iskazuju "navodno" pozitivne rezultate rada, a zadužili su preduzeća (kreditima) desetinama miliona evra.
    Ovo je fiktivno pozitivno poslovanje, koje je najobičniji "lažni presek" stanja.
  • 09.04.2012 09:19
    Ovo je isto kao kad naš princ od Londonijuma napravi fond za mlade talente parama koje je njegov babo pokro. Deder vi lepo vratite pare, pa će biti za sve, uključujući stipendije.
  • Bojan

    09.04.2012 06:37
    Izbori
    Predizborna kampanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti