Prijave pljušte, a kazni za lokale nema

"Trčika", "Martas pub", "The pub", "Ciganske noći" i "Akva kafe big", pet su gradskih lokala rekordera po broju prijava koje im je napisala komunalna inspekcija ili policija zbog kršenja odredaba o radnom vremenu ili intenzitetu buke.
"Trčika", "Martas pub", "The pub", "Ciganske noći" i "Akva kafe big", pet su gradskih lokala rekordera po broju prijava koje im je napisala komunalna inspekcija ili policija zbog kršenja odredaba o radnom vremenu ili intenzitetu buke.

Samo ovih pet kafea za 12 meseci zaradilo je 104 prekršajne prijave, ali im kazne još nisu stigle zbog sporosti suda, piše Blic. Načelnik gradske inspekcije, Željko Radulović, kaže za ovaj list da je malo ugostiteljskih objekata koji nemaju nijednu prijavu za prekoračenje radnog vremena ili buke, ali da efekta od kažnjavanja nema jer skoro sve prijave zastare.

Pravi primer je spor protiv "Ciganskih noći" za prvih stotinu ispisanih prijava, koji je nedavno završen. Većina ovih prijava je zastarela, a za ostatak je izrečena kumulativna kazna od 100.000 dinara. Da su za svaku od tih sto prijava vlasnici platili zakonom predviđenih 75.000 dinara, kaže inspektor, ne bi ponovo naređali 42 prekršaja.

Radulović kaže da je činjenica da Prekršajni sud ima malo sudija, ali i da pored tog objektivnog razloga, ne može da bude zadovoljan kako se tretiraju i rešavaju ovi postupci. On objašnjava da vlasnici odugovlače postupke, ne odazivaju se na pozive, a potom traže svedočenja, veštačenja za svaku prijavu, da sudije to dozvoljavaju, te da tako dolazi do zastare. Zbog ovog problema, nakon 10 prijava nadležni prestaju da pišu nove, dok ne vide kako će se završiti postupak.

  • Ja

    11.04.2012 21:02
    (ne)pismenost
    Joj, kako bi bilo lepo kada bi svi ljudi radili samo ono sto zaista znaju.....pa se tako nikada ne bi latili pisanja (komentara) nepismeni ljudi... Anonimusu i Baba Rogo,Negacija glagola pise se odvojeno!!!!!
  • Vojvodjanka

    11.04.2012 20:52
    Kobaje kod Braje
    "Kobaje kod Braje" nije bircuz, ali to, naravno, ne mogu da znaju oni koji nisu videli dalje od granica Srbije. To je, elem, pravo osvezenje i pravi potez u domenu brze hrane u Novom Sadu. Kobasice i pivo na tocenje u prikolici je pravi hit i nalazi se na centralnim trgovima u svim evropskim metropolama, a konacno i kod nas. Btw, kobasice su im izvrsne, prilagodjene nasem ukusu i poimanju kobasica, a posebno me je odusevilo to sto imaju i one prave nemacke punjene sirom. Preporujem da probate, necete se pokajati, to vam kaze pravi gurman(ka).
    p.s. svaka cast i za originalan naziv, pozzzzz
  • 10.04.2012 08:50
    Jedino sto mozemo da uradimo sami. je da neidemo u lokale koji se nicesg nepridrzavaju i da nepustamo ni decu u njih. Malkice da ih bojkotiramo. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti