Uskoro protivpožarna obuka za sve Novosađane

U novosadskim mesnim zajednicama, po školama i skupštinama stanara uskoro bi trebalo da počne protivpožarna obuka.

U novosadskim mesnim zajednicama, po školama i skupštinama stanara uskoro bi trebalo da počne protivpožarna obuka.

- Teme kojima ćemo se baviti jesu zakonske obaveze u zaštiti od požara, preventivne mere u stambenim objektima i uočavanje opasnosti od izbijanja požara - kazala je sekretarka Vatrogasnog saveza Novog Sada Ljubica Krnjajić. Ovu obuku bi trebalo da prođe svaki predsednik skupštine stanara kako bi mogao da uredi situaciju u svojoj zgradi i prenese znanje komšijama, navodi ona.

Ipak, biće organizovana i predavanja za sve građane na kojima će obavezan deo biti i pravilna upotreba PPZ aparata.

Podaci o stanju protivpožarne opreme u Novom Sadu su zabrinjavajući, jer je tek svaka treća zgrada spremna za gašenje vatre. U većini zgrada oprema je ukradena ili je dotrajala, a neka i više od pet godina nije bila atestirana, pa je pitanje da li uopšte funkcioniše.

  • Anica

    11.04.2012 07:07
    A KABINET GRADONAČELNIKA?
    Tamo je bome jako usijanje, mislim da prvo zaposlene u Kabinetu gradonačelnika treba obučiti o protivpožarnoj zaštiti, jer se usijanje u toj zgradi oseti čak na trgu! Ne bi im bila u koži!
  • boban

    11.04.2012 06:53
    Treba prvo obučiti funkcionere da ne kradu od naro
    Kada bi funkcioneri manje krali od naroda a više se bavili svojim poslom, onda ne bi imali Kontraste i slične objekte. Puno kradu a malo rade na poslovima za koja su postavljeni ili imenovani!
  • Ž

    10.04.2012 09:49
    Ljudi, nemojte da mešate to što neko treba da odgovara za tragedije sa organizatorima ovih dešavanja. Naravno da treba kazniti odgovorne, ali ovo što se dešava je dobra stvar.

    Jedino gore od toga da je trebao neko da pogine 3 puta da bi se stvari pokrenule bi bilo da se ni ovaj put ništa ne uradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti