Liste čekanja za vrtiće i ove godine?

Po svemu sudeći i ove godine će biti gužve za upis u vrtiće "Radosnog detinjstva".

Po svemu sudeći i ove godine će biti gužve za upis u vrtiće "Radosnog detinjstva".

Prošle nedelje je prijave preuzelo 2.172 roditelja, a predato ih je 1.055.

Konkurs je raspisan za 1.668 mesta. Rukovodilac službe za socijalnu zaštitu Mileva Brborić kaže da je i ove, kao i predhodnih godina, velika navala.

"Za sada smo obradili 632 prijave, a od tog broja će 184 biti bez ikakvih šansi da se upišu u vrtić, jer su konkurisali na mesta koja nisu raspisana. Takođe 198 prijava je odbijeno, jer roditelji ne ispunjavaju uslove. Takođe ima i 382 prijave roditelja čija su deca na listi čekanja", rekla je Mileva Brborić za "Dnevnik".

Ona kao primer navodi prijem dece 2009. godište. U vrtiću u Ulici Kalmana Langa prima se samo jedno dete, a na to mesto do sada je konkurisalo 17 roditelja.

Konkurs traje do kraja sledeće nedelje, a roditelji mogu da podignu prijave u upravnoj zgradi Predškolske ustanove. U slučaju kada dvoje i više mališana imaju isti broj bodova, prioritet imaju deca koja duže čekaju na prijem i ona koja su iz mnogobrojnijih porodica.

  • Baba Roga

    18.04.2012 09:09
    deca su ukras sveta
    Godinama unazad, ili možd mogu da kažem i decenijama, postoji problem oko upisa, odnosno prijema u PU "Radosno detinjstvo". Prethodne godine je rečeno da će se taj problem rešiti izgradnjom objekta u Radničkoj ulici u Novom Sad. To možda rešava problem onih koji žive u gradu, a šta je sa prigradskim naseljima. U pojednim prigradskim mestima uopšte ne postoji raspisan konkurs za neku grupu. Šta da rade roditelji te dece?
    Jedan od evidentnih problema je i taj, govorim iz ličnog iskustva, što ima dosata mama koje sede kod kuće, nema posao, a deca su im u vrtićima. Verovatno ste ih vidjali i vi.
    Meni je prosto za ne poverovati kako se sve mame stvore po decu u dva sata da ih pokupe iz vrtića?! Kao zapete puške čekaju na ulaznim vratima da uzmu decu iz vrtića. Postavljam pitanje da li oni treba da zauzmu mesta deci, tj. roditeljima kojima to zaista znači?
  • 10.04.2012 19:03
    ...
    a sta vi koji ne uspete da upisete decu kao ne biste uradili to preko veze nego biste radije placali privatno? ma dajte molim vas koga lazete?
  • 13

    10.04.2012 18:36
    Ala smo iznenadjeni...............................

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti