I dalje se šišaju na naš račun

Za frizure žena zaposlenih u Gradskoj kući, cveće, zelnilo, hranu i piće, gradske vlasti ove godine planiraju da potroše više novca nego prošle.
Za frizure žena zaposlenih u Gradskoj kući, cveće, zelnilo, hranu i piće, gradske vlasti ove godine planiraju da potroše više novca nego prošle.

 

Na friziranje žena zaposlenih u Gradskoj kući, ove godine planirano je 570.000 dinara, što je za skoro 2.000 evra više nego lane. U kabinetu Igora Pavličića objašnjavaju da je novac za "vizuelne pripreme za javni nastup", odvojen samo za zaposlene u odeljenjima za protokol i odnose s javnošću.

Planirano je 570.000 dinara, ali je procenjena vrednost 390.000, tako da će verovatno ostati neutrošenih sredstava, kažu u kabinetu gradonačelnika. U dopisu Novostima požalili su se kako Grad  nema zaposlene fotografe, frizere i druga lica koja se bave pripremama za javni nastup zaposlenih u tim službama, pa ih po potrebi ugovorom angažuju kao spoljne saradnike, jer je tako jeftinije.

Osim više para za šišanje, gradske vlasti planiraju da potroše i više novca za cveće. Do sada su izdvajali 250.000 dinara, a za ovu godinu planiraju da potroše još skoro 4.000 evra. Ni u računima za hotele, hranu i piće, nije se štedelo, pa se za te prilike izdvaja 8,5 miliona dinara za gradonačelnika i još pet miliona za članove Gradskog veća.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović kaže za Novosti da je friziranje pojedinih zaposlenih u Gradskoj kući bilo tema nekoliko puta na sednicama Skupštine grada. Upućene su kritike na račun vlasti jer je u budžet uvršćena ta stavka, ali prilikom usvajanja budžeta, ta tema se nije otvarala. "U protokolu Skupštine grada za koji sam ja nadležan, niko se ne frizira, niti šminka, a i ne oblači o trošku budžeta", tvrdi Jovanović.

  • Face

    12.04.2012 18:33
    predlog
    Predlažem da se uvede ribanje usta(jezika)sa ribaću četku,za ceo prvi sprat u g. kući sa sve domćim sapunom,taj bih trošak rado plaćao,ako ne,bar nek matičarkama plate frizuru,jer one bar učestvuju u lepim detaljima iz našeg života i nije red da budu zapostavljene i niže rangirane od sekretarica.
  • Triger

    10.04.2012 22:21
    ...
    Kad su sve frizere zaposlili po JP i JKP...
  • bb

    10.04.2012 21:34
    MALO LI JE
    Mislim da fali jos i stilista :-)) kad je bal, nek je trandebal! ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti