Očajni radnici danas blokiraju Dunav

Radnici "Dunav grupe Agregati", nekadašnjeg "Heroja Pinkija", odlučili su da u 12 časova blokiraju Dunav kod Novog Sada, nizvodno od ulaska u kanal DTD.

Radnici "Dunav grupe Agregati", nekadašnjeg "Heroja Pinkija", odlučili su da u 12 časova blokiraju Dunav kod Novog Sada, nizvodno od ulaska u kanal DTD.

O tome su obavestili i nadležne organe, uključujući i lučku kapetaniju Novi Sad. Zaposleni u "Dunav grupi agregati" blokirali su vlasniku i direktoru u ponedeljak ulaz u preduzeće "Heroj Pinki" .

Predstavnik radnika, Milivoje Šujdović, rekao je za Radio 021 da su se zaposleni na ovaj potez odlučili zato što im kasni šest plata, što od aprila više nemaju prava na lečenje o trošku osiguranja, te zato što ljudi koji su na brodovima nemaju hranarinu.

Radnici kažu da su pokušali sindikalnim metodama da se izbore za svoja prava, ali da to nisu uspeli ni nakon tri održana štrajka, te da su sada prinuđeni na radikalnije poteze. Šujdović kaže da je apsurdno što sve druge firme koje se bave eksploatacijom prirodnih agregata uspešno posluju i dodaje da štrajk podržava svih 470 radnika.

Prema nezvaničnim saznanjima Radija 021, država i njene institucije, među kojima je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, duguju ogroman novac ovom preduzeću, što bi mogao biti jedan od razloga što su radnici dovedeni u beznadežnu situaciju.

Ovo brodarsko preduzeće nalazi se u okviru "Dunav grupe", čiji je vlasnik rumski biznismen Dušan Borovica, a čiji je generalni direktor Mašan Ercegovac.

  • Tm

    11.04.2012 07:56
    Cela Srbija je očajna sa ovima na vlasti.
  • medena

    11.04.2012 07:56
    Prvo privatizuju pa uniste pa prodaju za tepsiju ribe.
    Zar sve privatizacije nisu ovako prosle?
    ssss
    A sve preko ledja radnika, sramota
  • sale novosadjanin

    11.04.2012 07:02
    imate moju podrsku
    ali trebali ste otici kod njega kuci !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti