VIDEO: Dečija pesma o Novom Sadu hit na Jutjubu

"Grad koji volim", naziv je pesme posvećene Novom Sadu koju je otpevalo više od 70 dece iz Muzičke radionice "Do, re, mi".
"Grad koji volim", naziv je pesme posvećene Novom Sadu koju je otpevalo više od 70 dece iz Muzičke radionice "Do, re, mi".

Spot za pesmu sniman je u centru, na Tvrđavi, u Ulici Laze Telečkog i Limanskom parku. Za samo nedelju dana postao je hit među Novosađanima i na Jutjubu je pregledan više od 2.000 puta. Ideja da posvete pesmu svom gradu potekla je spontano i to upravo od najmlađih Novosađana.

"Pojedina deca su čak pisala i reči za pesmu, a kompozitor je prihvatio neke ideje, obradio, uklopio sa muzikom i nastala je prelepa pesma o našem još lepšem gradu. Kada smo čuli kako će zvučati, pola nas je zaplakalo od sreće. Svima se sviđa i presrećni smo što smo je baš mi otpevali", priča Biana Altarac (12).

Pesmu su otpevala deca uzrasta od 5 do 15 godina, a članovi muzičke radionice "Do, re, mi" bili su zaduženi i za muziku. "Novi Sad je predivan grad i zaslužuje da mu posvetimo ovako lepu pesmu. Imali smo malu tremu kako će ispasti na kraju. Kada smo se skupili da pogledamo spot, svi smo bili podjedanko oduševljeni. Snimanje samog spota trajalo je nekoliko dana i snimali smo u raznim delovima grada, a ja moram da kažem da je meni omiljen centar", kaže klavijaturista Marko Kozomara.

Prateće vokale otpevali su oni malo stariji, penzioneri iz muškog hora "Spomenak". "Grad koji volim" već nazivaju i budućom himnom Novog Sada. "Drago nam je što smo uspeli da dirnemo i oduševimo ljude ovom pesmom. Nastala je spontano, puna je emocija i zato bi i mogla da bude novosadska himna", kaže Milošević, dodajući da je tekst za pesmu pisao Predrag Veljić, koji je i komponovao muziku.

  • Mama dve devojcice i cerka jed

    11.04.2012 21:13
    :)
    Prvo i pre svega ,pesmu je preslusalo vise od 8000 ljudi!!!
    Drugo ovaj projekat nema nikakve veze sa politikom!!!
    Trece i najvaznije a posebno za doticnog "Limanca",naravno da tu ima dece iz ms"Josip Slavenski" i pitam gospodina u cemu je tu problem?!To su talentovana deca a pre svega kulturna i lepo vaspitana za razliku od mnogih.Deca koja imaju lepe van skolske obaveze upravo u radionici DO RE MI,koja je sve samo ne radionica koja otima pare!!!!Dragi"Limanac" imate pogresne informacije i optuzujete bez osnova umesto da uzivate u pesmi o nasem gradu!
  • 11.04.2012 17:59
    :) ZAKON
    SVAKA CESTITKA, SVE 5, KLINCI ZAKON A PENZIONERI POBEDILI, da je vise pesme bilo bi nam lepse ;) nadam se da ce ovakvih stvari biti jos...
  • MM

    11.04.2012 12:40
    Bolje sutra počinje SADA
    http://mojritamdana.wordpress.com/2012/04/11/bolje-sutra-pocinje-sada/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti