VIDEO: Bulevar Evrope grade na silu

Nastavak izgradnje Bulevara Evrope gradske vlasti sprovode na silu, protivno volji vlasnika parcela na Sajlovu i Klisi, kroz koje treba da prođe deo ove saobraćajnice.
Nastavak izgradnje Bulevara Evrope gradske vlasti sprovode na silu, protivno volji vlasnika parcela na Sajlovu i Klisi, kroz koje treba da prođe deo ove saobraćajnice.

Vlasnici zemlje kažu da nemaju ništa protiv da se izgradi put preko njihovih parcela, ali da naknada za to mora biti pravična, a ne kao u eksproprijacijama vršenim proteklih decenija. Osim što je prvobitna cena od 3.500 smanjena 1.417 dinara za kvadrat, problem je i to što gradske vlasti planiraju da oduzetu zemlju ne plate odmah, već u narednih pet godina na 10 rata.

Na trasi bulevara ima oko 170 parcela, a velika većina vlasnika privatnih parcela ne prihvata ponudu gradskih vlasti. Zbog toga su pojedini građani u utorak pokušali da blokraju radove na izgradnji bulevara, ali su policija i predstavnici gradskih vlasti taj pokušaj osujetili. U Zavodu za izgradnju grada kažu da je ovo administrativno izvršenje, koje je u skladu sa zakonom, a na osnovu pravosnažnog postupka eksproprijacije.

Oni koji su ranije pristali na nižu cenu kažu da su prevereni jer im je rečeno da je novac obezbeđen, ali da na isplatu čekaju mesecima. Građani koji smatraju da su oštećeni pokušaće udruženim snagama da potraže zaštitu na sudu, a sud treba da odredi tržišnu vrednost oduzetih parecela.

Podsetimo da je izgradnja Bulevara Evrope, u dužini od tri kilometra od Rumenačkog puta do autoputa, iz Zavoda za izgradnju grada najavljivana još za drugu polovinu prošle godine. (D.S.)

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova "Nastavak gradnje bulevara".

 

  • Ime mi je...

    17.04.2012 14:10
    Brate uzmi traktorče i preori put na svojoj njivi. Pa bezobrazluku nikada kraja. Ja im nebi sada prodao parcelu ni za 1000 eura po kvadratu.
  • Ilija

    14.04.2012 09:31
    Kradja
    Ovako se ovih dana mole u ZIG-u:

    Mili Boze sa nebesa,
    zvizni jos dva, tri kredita
    za Bulevar Evrope.

    Nas ce narod raditi
    pa ce kredit platiti.

  • Olja

    13.04.2012 14:13
    Predatori
    Mirko je, pojma nemam, neki Paja Patak sto je dobio zadatak, da .... A Lukavac, da to je onaj bez frizure sto komanduje bageristi da gazi njivu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti