Požar preti svakoj drugoj zgradi

Nakon tragedije u "Kontrastu", ekipe "Stana" počele su prvu besplatnu kontrolu elektroinstalacija u svim novosadskim zgradama, a prvi rezultati su poražavajući, jer svakoj drugoj zgradi preti požar zbog dotrajalih instalacija.
Nakon tragedije u "Kontrstu", ekipe "Stana" počele su prvu besplatnu kontrolu elektroinstalacija u svim novosadskim zgradama, a prvi rezultati su poražavajući, jer svakoj drugoj zgradi preti požar zbog dotrajalih instalacija.

Za desetak dana termovizijski su snimljeni glavni razvodni ormari u gotovo 200 zgrada, a Zoran Radojković iz "Stana" kaže da su u skoro svakoj pronađeni nedostaci, a da je u svakoj drugoj neophodno što pre menjati razvodni ormar. Procenjuje se da loše instalacije ima najmanje 2.000 zgrada, a najkritičnije je u Drage Spasić 3, Dragiše Brašovana 10, Omladinskog pokreta 4, Futoškom putu 14b i Bulevaru oslobođenja 153, gde 50 godina ništa nije menjano.

Među javnim objektima najkritičnije je u Sokolskom domu, čije levo krilo koriste deca i gimnastičari, odnosno kroz koje dnevno prođe najmanje 500 ljudi, piše "Blic". U Upravi za vanredne situacije kažu da su podnošene prekršajne prijave protiv sva tri pozorišta u gradu, a inspektori tvrde da su nedostaci u međuvremenu otklonjeni.

Situacija u školama i vrtićima je dobra, tvrde nadležni, dok u Domu zdravlja navode da su bezbedne sve ambulante, iako je poslednja kontrola bila pre tri godine.

  • jane

    04.04.2016 16:55
    loan
    Jeste li u potrebi za kredit? To je informirati širu javnost da je gđa Jane Alison, privatni zajam zajmodavac ima otvaraju financijsku priliku za svakoga u potrebi bilo koje financijske pomoći. Dajemo kredite na 2% kamatne stope za pojedince, poduzeća i tvrtki pod jasnim i razumljivim uvjetima i stanju. kontaktirajte nas danas putem e-maila na: (saintloanss@gmail.com)
  • sloser

    08.10.2012 17:03
    @stan
    Sta reci o JKP "Stan" a ne sazaliti se na njih?

    Ko im je sve bio direktor, i dobro je da jos postoje.

    Sve moj do moga bez struke,znanja i nauke.

    Sto rece Djole: Hebo ih voz sto ih don'o".

  • 13.04.2012 15:01
    JKP "STAN" je katastrofa
    A što mi ovde pišemo bez veze...trebali bi u STANU da znaju gde im je poslovođa, gde su im majstori, da li popravili nešto ili ne i da svi koji nisu zadovoljni odmah podnesu zahtev za raskif ugovora sa STANom ako nisu zadovoljni. Tržište postoji pa izvolite, borite se sa svojim novcima a ne sa državnim. JKP "STAN" je velika prevara.

    A građani su ovce ako trpe i jedan dan sa nekim ko ne ispunjava svoje obaveze iz ugovora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti