Pavličić: Grad uštedeo 100 miliona dinara u nabavci hrane za vrtiće

Direktor Uprave za javne nabavke Srbije Predrag Jovanović uručio je danas priznanje za efikasnu organizaciju javnih nabavki gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću.
Direktor Uprave za javne nabavke Srbije Predrag Jovanović uručio je danas priznanje za efikasnu organizaciju javnih nabavki gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću.

Novi Sad bio je jedan od pilot-gradova u kojima je realizovan program Ujedinjenih nacija za jačanje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama. "Osnovni cilj ovog programa bio je da se unapredi organizacija javnih nabavki na ekonomičniji način i da se smanje mogućnosti neregularnosti", rekao je Jovanović.

Uveden je i kompjuterski program za javne nabavke koji, kako je rečeno, onemogućava zloupotrebu i omogućava da se utvrdi odgovornost za eventualne greške. "Služba za javne nabavke sprovela je javne nabavke za nabavku hrane za 61 vrtić Predškolske ustanove i tako ostvarila značajne uštede. Nadam se da će tako i nastaviti i da će se proces razvijati po ugledu na razvijene gradove Evropske unije", rekao je Jovanović.

Igor Pavličić je rekao da je Novi Sad javnim nabavkama za Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" za dve godine uštedeo više od 100 miliona dinara. On je izrazio nadu da će Služba Grada Novog Sada za javne nabavke prerasti u upravu, i da će Grad centralizovati javne nabavke u što više oblasti.

Projekat je obuhvatio i Požarevac, Pančevo, Niš i Suboticu, a sproveden je od 2010. do 2012. godine.

  • seda glava

    17.04.2012 07:32
    lopovska drzava
    Posto je hrana sve skuplja, znaci pojeftinjenje nije razlog ustede. Sto dovodi do zakljucka da je neko maznjavao 100 miliona dinara sve te godine...
  • nesha

    17.04.2012 07:30
    nutricionisti
    jedan dan je u vrticima pasteta, pa virsla, pasteta pa virsla, pa sve ispocetka.
    ...a imaju nutricionistu, koji ne zna koliko su "zdrave" preradjevine.
  • 16.04.2012 22:25
    o cemu oni to?
    a ja cujem da deci daju hranu iz robnih rezervi, posto nemaju novca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti