Danas dogovor ili nova blokada Dunava

Radnici "Dunav grupe agregati" (DGA), bivšeg "Heroja Pinkija", najavili su za danas sastanak sa rukovodstvom kompanije i zvaničnicima Pokrajine.

Radnici "Dunav grupe agregati" (DGA), bivšeg "Heroja Pinkija", najavili su za danas sastanak sa rukovodstvom kompanije i zvaničnicima Pokrajine.

Ukoliko posle sastanka sa vlasnikom kompanije Dušanom Borovicom, generalnim direktorom Mašanom Ercegovićem, kao i pokrajinskim sekretarom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslavom Vasinom, ne bude postignut dogovor o isplati svih zaostalih zarada, radnici će ponovo blokirati plovni put Dunava, rekao je predstavnik radnika Milivoje Šujdović.

Sa radnicima su u petak posle podne razgovarali rukovodioci firme, kada im je ponuđena isplata zaostale tri zarade iz 2011, na šta nije pristala trećina radnika. Radnici su tokom praznika ostali na brodovima, koji su prikačeni za Dunavski kej od petka, kada su, po nalogu Lučke kapetanije, odgurani sa sredine reke, gde su od 11. aprila blokirali plovni put.

Radnici bivšeg "Heroja Pinkija" traže da im bude isplaćeno šest zaostalih zarada i uplaćeni doprinosi i zdravstveno osiguranje, koje je isteklo početkom aprila.

  • novosađanin

    17.04.2012 16:00
    i danas
    U listu danas u rubrici ekonomija pročitajte kako Borovica vidi sebe kao lidera i zašto se kamen u F.Gori i dalje može besplatno vaditi. Dosta je za danas.
  • Buba

    17.04.2012 09:45
    Sramota
    Zaista nemam reči, pa kako ti ljudi da se prehrane, školuju decu, kako da se leče, šta sa članovima porodičnog domaćinstva (ukoliko je neko osiguran preko nosica) niti mogu kod lekara niti mogu da kupe lekove.. Stvarno smo jadni i bedni..
  • ovca

    17.04.2012 09:09
    samo napred
    Nemojte odustati !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti