Paštete i viršle u vrtićima uskoro prošlost

U vrtićima Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" počelo je uvođenje zdravijih obroka za mališane.
U vrtićima Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" počelo je uvođenje zdravijih obroka za mališane.

Rukovodilac službe ishrane u ovoj ustanovi, Zoltan Nađ, kaže da se beli hleb odavno ne koristi u ishrani dece, a i da je potrošnja margarina drastično smanjena. Deca ipak za doručak još dobijaju paštete i viršle, ali je plan da i one budu zamenjene kvalitetnijim namirnicama.

Nađ za "Press" objašnjava da su tokom ove godine u ishranu ubačeni brokoli i kvalitetne vrste ribe, a da se za užinu deci daje voće. On dodaje da mlečne proizvode svakodnevno daju za doručak, ali da je problem što su cene u poslednje tri godine više za trećinu, jer imaju istu količinu novca za nabavku.

Dalje poboljšanje ishrane treba očekivati po otvaranju nove kuhinje Predškolske ustanove u septembru, ali i nakon raspisivanja tendera početkom 2013. godine.

  • Hr.Zika

    23.04.2012 10:37
    J.Oliver i zdrava hrana u R.Detinjstvu
    To sto bi moro kasti je tako kratko a glasi malo sutra.U prevodu bi trajalo malo duze a glasi.Taj Olivar Tvist je isao jednom takvom prilikom do ministarstva G.B.-a naravno sve u vezi nezdrave ishrane tamo u predskolsko-skolskim institucijama je bilo nezdrave ishrane.Da neduzim prvo i prvo su obuceni i nauceni kuvari,tetkice i ostalo osoblje pravilnoj ishrani koju su prvo oni morali prihvatiti.Normalno svoje misljenje ostavite svojoj kuci i sprovodite ono nauceno a ne ja nepijem radi itd pa nece ni moja deca.Postoje izuzeci,alergije itd.Ali je cinjenica gde ima puno babica te da je veliko itd nije prava formula.Pitanje glasi imamo li mi J.Olivera?Da ima u N.Sadu prof.dr.Zivic ima makar da da smernice ovim majstorima lose hrane.Na kraju moram kasti da rana ukusna narocito kad se priviknes zdravoj hrani i principu u zdravom telu itdAli kad nesto ne valja moras menjati a to uvek ide odozgo jer izlaz nije uvek u novcu tj ceni nego u ljdima koji to rade srcem kao i nas dr. Jova Zmaj.
  • 19.04.2012 14:39
    Sada ce deca u vrticima imati zdravu ishranu minimalno jednom u sedam dana,
    od modifikovane soje.....
  • Ana

    19.04.2012 07:27
    Laž
    Molim vas, da na sajtu predskolske ustanove pogledate jelovnik za bilo koji mesec ove godine, pa mi recite da li ste negde videli da su za ručak imali ribu ili brokoli! O voću ne želim ni da komentarisem. Zaista nije u redu da se u javnosti iznose takve laži. Deci se na meniju smenjuju pasulj, grasak, boranija i testo! Zaista zdrava ishrana prepuna vitamina, uz pastete i viršle. Ne želim da prozivam, ali jasno je zbog čega se sve ovo na ovakav način radi u novosadskim vrtićima. Da, korigovati cene! Lično sam bila prisutna kad su se roditelji složili da se povećaju cene boravka u vrtićima, da se pronađe ekonomski isplativa računica, a sve u interesu da deci bude bolje. Nadležni su ostali gluvi i nemi. Da li se i dalje pitate zašto!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti