U Novom Sadu nema štrajka u zdravstvu

Od štrajka u zdravstvu koji je najavio Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, a kojim predsedava Dragan Cvetić, u Novom Sadu za sada nema ništa.
Od štrajka u zdravstvu koji je najavio Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, a kojim predsedava Dragan Cvetić, u Novom Sadu za sada nema ništa.

Predstavnica ovog sindikata za Vojvodinu, Klara Kodžoman, kaže za Radio 021 da se obustava rada može očekivati za 10 dana, ukoliko u petak predstavnici sindikata i Ministarstva zdravlja ne postignu dogovor.

U tom slučaju biće organizovan minimum procesa rada, tako da će se primati samo hitni slučajevi, dok pojedine službe, poput Hitne pomoći ili pedijatrije, u skladu sa zakonom neće prestajati s radom.

Kao glavni razlog za štrajk navedena je Uredbu o korektivnom koeficijentu kojom bi plate zdravstvenim radnicima bile smanjene za 10 odsto. U ovom sindikatu dodaju da je prosečna plata u zdravstvu oko 40.000 dinara. Lekari primaju oko 65.000, a skoro 80.000 zaposlenih je sa nižim stepenom obrazovanja i zarađuje 25.000 dinara. (D.S.)

  • Dr

    21.04.2012 23:32
    Ja ne znam koji lekari primaju 65000, kad je moja plata 50000din posle 6 godina fakulteta i mucnog ucenja, a strajka nema jer je dovoljno onih koji pacijentima iz "oka"vade pa sto da strajkuju kad se nakradu vise nego da dobiju povisicu 100% :(((((((
  • puf1

    18.04.2012 07:48
    Sramno !
    Mozda strajka nema ali zato haosa i bezobrazluka na pretek.Trebali ste da probate jutros da zakazete pregled kod endokrinologa u poliklinici.Jednom mesecno se zakazuje pa ko uspe.Sve je izgledalo kao nekad redovi za dokumenta.Od ranog jutra su bolesni ljudi stajali u redu,a nadajuci se zakazanom pregleduse ispred poliklinike smrzavalo preko 400 ljudi(napolju u suterenu).
    Neorganizovanost,bahatost,neljubaznost,nebriga,jednom recju SRAMNO !!!!
  • matori

    18.04.2012 05:26
    videcu sta cu
    Za sada mi lekari mnogo ne trebaju, iako sam mator ohoho, ali sam celog svog zivota rintao ko ...., sta sam stvorio ? mozda sam mogao i vise ali cu da umrem mirne savesti! Na zalost ovi nasi lekari su se poprimili na mito i ukaljane radnje pa ne znam sta da mislim o njima- to pisem iz prve ruke, podmazivanje itd.. kada je trebalo cerka da se poradja. Ali znate kako, samo da je sve dobro proslo pa ne zalimo novaca iako bilo je jako, jako tesko, cela familija je pomagala..Neka strajkuju ali moraju biti posteni i da ne brljaju jer ....sve se vraca i na zalost ne nama nego nasoj - njihovoj deci !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti