Završen štrajk radnika koji su blokrali Dunav

Radnici bivšeg "Heroja Pinkija", odnosno kompanije "Dunav grupa agregati", danas bi trebalo da ozvaniče prekid štrajka, u okviru kojeg su protekle nedelje blokirali saobraćaj na Dunavu.
Radnici bivšeg "Heroja Pinkija", odnosno kompanije "Dunav grupa agregati", danas bi trebalo da ozvaniče prekid štrajka, u okviru kojeg su protekle nedelje blokirali saobraćaj na Dunavu.

Sporazum s poslovodstvom, koji će kao garant danas potpisati i pokrajinski sekretar za rad, Miroslav Vasin, predviđa da radnici ove sedmice dobiju tri ovogodišnje minimalne zarade i drugi deo oktobarske plate iz 2011. godine. Iako su prvobitno tražili isplatu svih zaostalih zarada, predstavnik radnika koji su štrajkovali, Milivoje Šujdović, kaže da sporazum predstavlja jedinu realnu opciju.

Vlasnik "Dunav grupe", Dušan Borovica, trebalo bi da se obaveže da protiv organizatora protesta neće pokretati prekršajne i krivične prijave, ali još nije izvesno da prekršajne prijave zbog blokade Dunava neće podnositi Kapetanija Novi Sad.

Procenjuje se da su zbog prošlonedeljne blokade Dunava mnoge domaće i strane kompanije pretrpele višemilionske štete, a trgovački propisi, te međunarodne konvencije obavezuju državu da svima nadoknadi izgubljeno. (D.S.)

  • danube

    18.04.2012 11:03
    @ Posmatrač
    Prethodna provera ne znaci nista, ovde i ko je posten (od privrednika/preduzetnika) preko noci pocne da zakida i sl. Jedino resenje je da cim ne prime platu - obustave rad. Da se tolerise par dana zakasnjenja a ne (eeej) 6 meseci! Ali na kraju su OK i prosli, par dana strajk i dobili su 3.5 plate (umesto 2.5 koliko su im nudili, i to samo manjini koja nije strajkovala prosle godine, i umesto svih 6, tj. 5.5).
  • ivan

    18.04.2012 09:28
    poštenje
    Možda ima poštenih,ali ne u ovoj državi gde se sve zasniva na kriminalu,lopovluku,korupciji,pa niko nema obavezu da bude pošten jel će biti strogo kažnjen(tršišno).
  • Posmatrač

    18.04.2012 06:12
    Svuda u Svetu pa i u Hrvatskoj
    Poslodavac koji neisplati 3 plate protiv njega se podnosi krivična prijava, a zašto takav Zakon nije donet u Republici Srbiji to pitajte onog Rasima Ljaića koji ništa neradi ,a prima debele pare! U Srbiji podnose krivične prijave za radnike koji štrajkuju,a nisu primili plate 6 meseci, idiotizam! Vlasniku treba radnici da rasprodaju ubuduće imovinu i naplate plate! Uostalom pre nego što se bilo gde zaposle treba da provere da li su plate redovne, to je onovno pravo svakog ČOVEKA! A ko neće sam o sebi da brine niko drugi i neće! Ima privatnika koji su pošteni ! Pronađite ih !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti