Beba umrla lekarskom greškom?

Rezultati istrage zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja u slučaju smrti bebe u novosadskom porodilištu, koja se dogodila u oktobru prošle godine, pokazuju da bi beba verovatno bila rođena živa da je urađen carski rez, pišu Novosti.
Rezultati istrage zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja u slučaju smrti bebe u novosadskom porodilištu, koja se dogodila u oktobru prošle godine, pokazuju da bi beba verovatno bila rođena živa da je urađen carski rez, pišu Novosti.

 

M.P. koji je prošle godine prvi put trebalo da postane otac, kaže da će insistirati da sazna uzrok smrti bebe, te da je svestan da će na odgovor čekati nekoliko godina, ali i da traži da svako svoj posao obavi odgovorno.

U Betaniji nisu želeli da komentarišu nalaze o smrti bebe koji potvrđuju lekarsku grešku u ovom slučaju. Kažu da je slučaj prosleđen tužilaštvu, te da će kada istraga bude u potpunosti okončana, uprava porodilišta saopštiti svoj stav.

Podsetimo da su rezultati spoljašnjeg nadzora u drugom slučaju smrti bebe u Betaniji, koja se takođe dogodila u oktobru prošle godine, pokazali da nije bilo propusta lekara. Pravni zastupnik porodice Spasojević, Dragan Gojković, kaže da je taj nalaz dosta oskudan, te da se samo u jednoj rečenici navodi da je beba umrla i da je to bila situacija u kojoj su medicina i nauka nemoćne. On dodaje da će zatražiti mišljenje drugih lekara, te da čeka i nalaz veštačenja sa sudske medicine u Novom Sadu.

Oba slučaja su inače predata nadležnom tužilaštvu.

  • Sasina mama

    20.04.2012 17:00
    Tarifa?
    Moj sin se rodio pre 10 god u Betaniji.Vantelesno je oplodjen u BG. Pre 10 god u Srbiji vantelesna oplodnja nije bila besplatna.Naplacali smo se lekova , usluga,materijala... sve u BG. Trudnocu mi je vodio dr Vejnovic.Na svaki UZ sam isla u privatnu ordinaciju,zato sto sam tako htela.
    Nikada nisam dala ni 10 dinara u Betaniji nikome od zdravstvenih radnika.Niti mi je ko to trazio.
    Pacijenti su sami doveli do korupcije u zdravstvu, to je moje misljenje.
  • mama

    19.04.2012 07:03
    ma nisu svi isti
    Ja nisam dala ni dinara u porodilištu niti mi je neko to tražio, ali znam da je bilo žena koje su samoinicijativno davale babicama 10 evra kad im iznose bebu da idu kući. Imala sam po prilično težak porođaj, ali ne zbog lekara, već zato što je beba bila krupna, a i iskreno ja sam se u...la od straha i nisam baš sarađivala za vreme porođaja, mada sam išla u školicu za trudnice. Hvala Bogu na kraju je sve bilo OK, i sad kad bi reebala da se porađam opet bi me uhvatila frka, jer u principu imam strah od belih mantila, pa makar to bio i moj dr opšte prakse
  • za Peru

    19.04.2012 07:00
    ili Vejnovica
    Vidi, ta propaganda po raznim forumima kako je covek dostojan postovanja ne pije vodu Zna se dobro ko je Vejnovic i ko je ostala banda. Krnjicka isprepada majke da s bebom nesto nije u redu pa im zakaze u svojoj privatnoj ordinaciji pregled za tricavih 50e, bezi bre sve hokstapler do prevranta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti