Tražili plate dobili prijave

Zbog prošlonedeljne blokade saobraćaja na Dunavu, protiv 15 zapovednika brodova iz "Dunav grupe agregati", bivšeg "Heroj Pinkija", novosadska Lučka kapetanija podnela je prekršajne prijave.
Zbog prošlonedeljne blokade saobraćaja na Dunavu, protiv 15 zapovednika brodova iz "Dunav grupe agregati", bivšeg "Heroj Pinkija", novosadska Lučka kapetanija podnela je prekršajne prijave.

Šef kapetanije, Boris Oreb, kaže da prijave mogu biti osnov za krivičnu odgovornost, ali da o tome treba da odluče resorno ministarstvo i pravosudni organi. Vlasnik "Dunav grupe agregati", rumski biznismen Dušan Borovica se pak sporazumom obavezao da protiv radnika neće podnositi prijave, niti pokretati disciplinske postupke, iako je štrajk organizovan mimo propisanih pravila.

Do štrajka je došlo jer poslodavac nije poštovao ranije postignut dogovor o dinamici isplate zarada, a radnici su ostali i bez zdravstvenog osiguranja. To bi trebalo pod hitno da se promeni, a zaključno sa današnjim danom zaposlenima bi trebalo da budu isplaćene tri minimalne plate iz ove godine, kao i drugi deo prošlogodišnje oktobarske zarade.

Sprovođenje sporazuma u ime Vlade Vojvodine, potpisom garantuje pokrajinski sekretar za rad, Miroslav Vasin. (D.S.)

  • DGA - radnik

    21.04.2012 16:11
    SRAMOTA !!!
    Treba da vas je sramota, kaznjavati ljude koji traze svoje parce hleba (odavno zaradnjeo). Imaju li vasa deca sta da jedu? E deca tih radnika nemaju. A vi gospodo iz kapetanije kako ste fini, kome se uvlacite... Borovici, Pajticu ili vec kome. Jadna li je ova drzava, ako je tako mogu i nazvati, kaznjava postene i gladne radnike sto trazi svoje, a lopove i kriminalce stiti. To samo ovde ima, kome ce Borovica platiti za sve grehe koje je naneo ovom jadnom narodu. Neki dan dolazi u istu tu firmu i nudi karte za koncert Ane Bekute!?!?!? Ni je li to bruka i sramota sta radi taj covek od tih jadnih ljudi? Koja bahatost! Veza Ana Bekuta-Mrkonjic-Borovica, ne raskidiv lanac. Ima za bilborde ima da finasira koncert, Mrkonjica.... i da ne nabrajam, a nema da da plate tim ljudima. I sad ajde i vi udrite po tim postenim radnicima, oderite ima kozu ako vam to pricinjava zadovoljstvo, navikli su da zive jadno i bedno. Sram vas bilo, dabogda i vama Borovica bio gazda da vidite kako je ziveti bez i jednog dinara u dzepu, svercovati se u gradskom autobusu u 50-tim godinama da bi stigli na posao, sedeti gladni na poslu i kuci, moliti se Bogu da prezivite dan i da sutra osvanete zivi zajedno sa vasom decom.....a racune da vam i nespominjem.
  • Siki

    20.04.2012 18:26
    prijave?
    Podnose se prijave? Protiv zaposlenih? OK, ali ako se i protiv direktora podnese isti broj ali desetostruko vecih, a naravno i protiv privrednog subjekta! Samo onda bi imalo smisla! Pa kad zaposleni plati 10.000, po istoj prijavi direktor 100.000 a firma 1.000.000 - pa koliko prijava - toliko novaca! Inace - ma stvarno nema smisla!
  • Novosađanka

    20.04.2012 15:18
    kukavičluk na sve strane
    Gowspodi iz Kapetanije je izgleda bilo najlakše da podnese prijave protiv radnika zašto se nisu podnele protiv vlasnika brodova koji su blokirali Dunav,, međutim Lučka Kapetanija nije smela Borovici ni ime da pomene a ne da piše prijavu. Na koje niske grane su pali ovi Državni organi pa se plaše jednog Borovice koji kad su ga novinari priupitali za situaciju nije znao ni jednu suvislu rečenicu da izgovori ali zato je za ove u Kapetaniji strah i trepet. Ko tog čoveka štiti pa on kupuje šta mu šaka dođe a posle nikom ništa ne plaća, i predsednik se vajka kako i njega interesuju sumnjive privatizacije i ko stoji iza njih pa čoveče okreni se oko sebe sve ćeš ih videti u svom okruženju i u svojim vajnim koalicionim partnerima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti