Od danas naplata takse na Fruškoj gori

Na Fruškoj gori danas počinje naplata takse za ulazak u zaštićeno prirodno područje od 150 dinara.

Na Fruškoj gori danas počinje naplata takse za ulazak u zaštićeno prirodno područje od 150 dinara.

Ova taksa obuhvata naknadu za ulazak vozila, paljenje vatre i korišćenje parkinga u okviru parka.

Inače, za vikend počinje i uređenje Nacionalnog parka kako bi što spremnije dočekao Fruškogorski maraton 28. i 29. aprila, ali i građani koji će doći na prvomajski uranak. Direktor parka Dobrivoje Antonić kaže da će se urediti oko 20 lokacija širom Fruške gore.

Postaviće se klupe, kante za smeće, mobilni toaleti, urediti ložišta za vatru, pokositi trava, ukloniti trula i oštećena stabla i smeće. Takođe, planirano je i da se nakon uređenja parka, svim posetiocima, na ulazima u Frušku goru, dele flajeri sa uputstvima za boravak i apelom da se čuva park.

  • Pawlle

    30.04.2018 20:08
    Kakvo licemerstvo,seku 4000 m3 i traze da se plati eko taxa ,vrhunac licemerstva
  • neko iz mase

    22.04.2012 18:56
    Sve je ovo vec postalo uobicajeno. Preskacemo najbitniju stvar.... Sex ljudi je sa ovom taxom postao skup bre..... :)
    A povecanje nataliteta..... c c c c c
  • Jovan2

    22.04.2012 17:12
    @Tnt
    Teza 1 -> "za ulazak vozila, paljenje vatre i korišćenje parkinga u okviru parka"= recimo da je OK (da se ja pitam i to bi bilo besplatno kao sto je zadnjih 50 god ali OK, postujem ima smisla)- ALI nek lepo parkarosi sednu na biciklove ili skutere i idu do kampera/parkiranih vozila pa naplacuju.

    Teza 2 -> Taksa za ulazak u zaštićeno prirodno područje od 150 dinara =, znaci treba da platim taksu za ulazak u zasticeno podrucje svaki put kada kolima idem u Vrdnik gde imam kucu (a kucu porodica ima od pre nego sto postoji nacionalni park). (tehnicki prolazim javnim putem pored zasticenog prirodnog podrucja koje su sa moje leve i desne strane).
    Iako sam VEC PLATIO ekolosku taksu za koriscenje svih puteva u Srbiji pri registraciji vozila, zato sto je ova bivsa (divna) vlada donela uredbu kojom je omogucena naplate takse za ulazak u zasticeno podrucje, pa je sad ta uredba kao jaca od mog prava prilaza.
    Iako VEC PLACAM sve moguce doprinose i poreze od koji se izmedju ostalog VEC finanisra i NP Fruska gora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti