Umetnici podržali direktorku baleta SNP-a

Povodom ostavke direktorke Baleta Srpskog narodnog pozorišta Olivere Kovačević Crnjanski oglasio se kolektiv umetnika, koji žele da joj se zahvale  za sve ono što je do sada učinila za razvoj kulture, umetnosti i društva u Novom Sadu.
Povodom ostavke direktorke Baleta Srpskog narodnog pozorišta Olivere Kovačević Crnjanski oglasio se kolektiv umetnika, koji žele da joj se zahvale  za sve ono što je do sada učinila za razvoj kulture, umetnosti i društva u Novom Sadu. Članovi PER.ART organizacije ističu da Olivera Kovačević Crnjanski ima jednu od najimpozantnijih radnih biografija u oblasti baleta i savremenog plesa u našoj zemlji. Oni navode da žele javno da je odbrane od kleveta  koje imaju za cilj da naruše njen ugled i i ugled baletskog ansambla SNP i ističu njenu ozbiljnost i odgovornost prema publici, kolegama i instituciji u kojoj je  radila.

"Njena lična i umetnička hrabrost, promišljenost i bezrezervna posvećenost radu, učinili su, ne samo da baletski ansambl uspostavi visoke profesionalne standarde izvođenja klasičnih kao i savremenih plesnih predstava u zemlji i regionu, već i da Srpsko narodno pozorište postane mesto gde se prikazuju, istražuju i diskutuju nove umetničke forme i vizije", navode oni.

Olivera Kovačević Crnjanski se neće vraćati na mesto direktorke Baleta SNP-a nakon što je prošle nedelje podnela neopozivu ostavku na funkciju, nakon pritisaka i anonimne pretnje.

  • 20.04.2012 17:41
    podrska Oliveri
    bas me zanima koji su to razlozi i koja je to dublja prica.prilicno je neodgovorno pozvati na linc nekoga, a nikad ne navesti nijedan jedini dokaz osim nekih uopstenih floskula. to nije samo neodgovorno nego i opasno.
  • neko iz kolektiva

    20.04.2012 14:10
    @anonimus
    Ako ste dobro procitali tekst, uvideli biste da niko iz baleta nije hvalio ex direktoricu. Osim par izuzetaka, većina zaposlenih u baletu to ne bi uradila ni u snu! A razlozi naravno postoje, mnogo razloga....i bilo bi dobro da se sve ispita!
  • 20.04.2012 13:24
    Velike reci.
    Da se nije malo preteralo sa hvalom ex direktorice ?Zar nije taj isti kolektiv umetnika trazio njenu ostavku a sada joj se "zahvaljuje" ?
    Koji je motiv bio da se brze bolje nahvali direktorica i iskrivi cela prica ?
    Da li neko ima licni motiv ili se neko boji da se ne zagrebe dublje u pricu pa da pocnu da ispadaju kosturi iz ormana ?
    Puno pitanja koja ce ostati bez odgovora !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti