"Kontrola kvaliteta vode po najvišim standardima"

Gradonačelnik Igor Pavličić obišao je završne radove na modernizaciji laboratorije za analizu uzoraka vode u JKP "Vodovod i kanalizacija".

Gradonačelnik Igor Pavličić obišao je završne radove na modernizaciji laboratorije za analizu uzoraka vode u JKP "Vodovod i kanalizacija".

Reč je o uvođenju standarda koji omogućavaju poboljšavanje tehnologije monitoringa kvaliteta uzoraka vode iz svih faza prerade - od bunara do slavina potrošača. Kvalitet rada u laboratoriji biće na nivou medicinskih institucija. Nabavljena je odgovarajuća oprema i nakon završetka neophodne formalne procedure, novosadski Vodovod će uz kragujevački jedini imati takvu vrstu akreditacije u Srbiji.

- U "Vodovod" je u prethodne četiri godine investirano najviše do sada, i danas je u tom preduzeću situacija mnogo bolja nego što je bila 2008. godine. To je bilo neophodno jer u komunalni sistem godinama nije ulagano, a grad je rastao. Vodovod je uložio u svoj sistem kontrole koji će, nakon akreditacije, moći da koristi ne samo za svoje potrebe nego i za potrebe trećih lica, odnosno drugih gradova u našoj zemlji - istakao je Pavličić.

Prema rečima direktora Vodovoda Branka Bjelajca u najsavremenije laboratorijske aparate uloženo je preko 20 miliona dinara, a u građevinske radove oko 8 miliona dinara, što predstavlja najveću investiciju u laboratoriju od njenog osnivanja. - Laboratorija je jedan od najvažnijih delova sistema jer se u njoj analizira kvalitet sirove vode sa svih novosadskih izvorišta, svake faze prerade i distribucije pitke vode do potrošača - rekao je Bjelajac.

  • Vuk

    21.04.2012 16:12
    RODNI PIJE FLAŠIRANU VODU!
    Što bi se ti trudio da se pre četiri godine poboljša kvalitet vode kada ti kupuješ na kartone flaširanu vodu za sebe i tvoju decu, a za sirotinju šta te briga! Znamo te i ko si i šta si i šta si radio zadnje četiri godine, pa ti ništa ne vredi što se slikaš i misliš da ćeš proći na izborima!
  • Pera

    21.04.2012 16:11
    Rodni postao malčice fotogeničan!
    E moj Rodni, sad se se posle četiri godine setio da poboljšaš kvalitet vode i da se slikaš, ali ne vredi jer te nema ni na listi, a pošto te nema nigde ni na bilbordu onda barem da ti prodje fotka kroz vodovodno-kanalizacionu oblast:)
  • Milan

    21.04.2012 16:09
    OTKUD VAM SAD PARE BEZ INOPARTNERA?
    Setili ste se dve nedelje pred izbore da poboljšate kvalitet vode, pa što ga odmah niste poboljšali kada ste došli na vlast. Čekali ste vi uvodjenje strateškog partnera pa da podelite dobre pare, ali nije vam se dalo a više nećete imati prilike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti