Počela gradnja Žeželjevog mosta

Železnica Srbije dobila je dozvolu da od danas počne radove na izgradnji Žeželjevog mosta.
Železnica Srbije dobila je dozvolu da od danas počne radove na izgradnji Žeželjevog mosta.

Započeto je rušenje ostataka stubova u okviru pripremnih radova, nakon čega predstoji izmeštanje gasovoda i dva cevovoda iz zone radova. Izvođač radova na izgradnji novog Žeželjevog mosta je špansko-italijanski konzorcijum koji čine Azvi iz Španije, Tadei iz Italije i Horta Koslada iz Španije.

Žeželjev most, koji je projekat od kapitalnog značaja, trebalo bi prema ranijim najavama da bude završen u naredne tri godine. Izgradnja je trebalo da počne sa prvim prolećnim danima, međutim, projekat je više puta menjan, a dodatno je stvar zakomplikovao i to što se deo gradilišta nalazi na vodozaštitnom području.

Žeželjev most srušen je u NATO bombardovanju 1999. godine, a u njegovoj blizini 2000. godine izgrađen je privremeni drumsko-železnički montažno-demontažni most, koji usporava i drumski i železnički saobraćaj na evropskom koridoru 10. Zbog nedovoljne visine prilikom velikih vodostaja Dunava, most sprečava veće brodove da plove ovom rekom. U NATO bombardovanju 1999. godine srušena su i preostala dva novosadska mosta, Most slobode i Varadinski most, koji su ponovo izgrađeni.

Ukupna vrednost novog Žeželjevog mosta, koji će biti građen na mestu istoimenog starog, porušenog u NATO bombardovanju 1999. godine, je 46 miliona evra

  • SukiNs

    22.04.2012 10:16
    da,da
    I pola ulica je raskopano po gradu, možda i most "nikne" do izbora! Hahahhaa! Smešnooooooooo!
  • :-))

    21.04.2012 18:07
    AHA
  • kika

    21.04.2012 16:34
    ...
    Od 2008 izgradnja pocinje,samo da izbori prodju sve ce da zaborave, ali njihova lazna obecanja vise niko ne slusa i nikome nisu bitna ostalo im je samo jos da pricaju i obecavaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti