Još danas konkurs za vrtić

Konkurs za upis u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" traje još danas, pa roditelji koji nisu predali dokumenta mogu to da učine do 14 sati u šalter sali Upravne zgrade u Ulici Pavla Simića 9.

Konkurs za upis u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" traje još danas, pa roditelji koji nisu predali dokumenta, mogu to da učine do 14 sati u šalter sali Upravne zgrade u Ulici Pavla Simića 9.

Po rečima direktora Borislava Samardžića, do sada je stiglo oko 2.500 prijava. "Ono što jako čudi jeste da već sada 500 prijava ne važe, jer su roditelji konkurisali na mesta koja uopšte nisu bila raspisana iako smo na konkursu napisali sve vrtiće i tačan broj dece po uzrastu gde i kako primamo", kaže Samardžić.

"Prema mojoj slobodnoj proceni, ove godine će nakon upisa biti oko hiljadu mališana na listi čekanja. Međutim, kada se sagradi vrtić u Radničkoj i kada se poveća normativ prijema dece za 20 odsto, jako smo blizu toga da se lista čekanja potpuno ukine", rekao je direktor Predškolske ustanove, a prenosi Dnevnik.

Spiskovi sa imenima primljene, odnosno odbijene dece biće istaknuti na svim vrtićima oko 15. juna. Nakon toga će roditelji čija su deca odbijena moći da se žale, kao i da vide način bodovanja. Kada se završi ta procedura, zasedaće Upravni odbor ustanove, a posle toga kada se povećaju normativi moći će da se upisuju deca ispod crte.

  • UXON

    23.04.2012 09:29
    Ovo mi nesto poznato!!!
    Svake godine isti scenario. I rezultat grupe od 40-tak dece u RD. Grad subvencionise svako dete sa u proseku 12.500 din,roditelji doplate do 15.000 a u vrticu nema ni WC papira a kamoli sredstava. Klime,DVD,televizore,igracke,sredstva za rad sa decom kupuju roditelji. Neki cak i vrse popravke i odrzavanje objekta.U Futogu su prosle godine u jednom od vrtica na prvom roditeljskom trazili od roditelja donaciju za vrtic po 50 evra!??
    Javna je tajna koliko kosta radno mesto u RD !!!
    ...nema mleka u RD-naslov u Dnevniku,jel vam poznato??? I sad jos imamo i strajk nezadovoljnih vaspitaca.
    Sta reci???
  • roditelj

    21.04.2012 14:18
    kad ce kraj korupciji
    Gospodine Samardzicu,sta ste imali iz matematike? Saberite koliko je ukupno slobodnih mesta na konkursu, a koliki je kapacitet vrtica.
    Ko je i kad zauzeo prethodne kapacitete i po kom osnovu i bodovanja? Licno znam nekoliko porodica u kojima zena ne radi, a deca idu u vrtic redovno.Naravno muzevi su clanovi stranaka. A mi koji posteno radimo u privredi i ne petljamo se s vama partijskim ka(d)rovima, ostacemo bez mesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti