FOTO: Očišćena Fruška gora pred maraton

Nekoliko stotina učesnika akcije "Čišćenje Fruške gore 2012" prikupilo je danas oko 30 kubnih metara otpada sa prostora nacionalnog parka.
Nekoliko stotina učesnika akcije "Čišćenje Fruške gore 2012" prikupilo je danas oko 30 kubnih metara otpada sa prostora nacionalnog parka.

Sakupljeno je znatno manje otpada u odnosu na prethodnu godinu zahvaljujući podizanju ekološke svesti građana i izletnika, ali i tome što se Nacionalni park redovno održava i kontroliše, posebno uoči Fruškogorskog maratona, koji se ove godine održava 28. i 29. aprila, i prvomajskih praznika, stoji u saopštenju Nacionalnog parka.

Akcija čišćenja je sprovedena u devet opština na čijoj teritoriji se nalazi nacionalni park, a u akciji su učestvovali svi zaposleni u JP "Nacionalni park Fruška gora", uz pomoć kolega iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, nevladine organizacije, Pokret gorana, i drugi ljubitelji prirode i Fruške gore.

  • Joker

    22.04.2012 01:08
    neko reče podizati ekološku svest gradjana :
    evo kako se grad setio da podigne svest - uvodjenjem cenovnika...
  • j....ti nas

    21.04.2012 21:28
    posle praznika,ajd opet nanovo!I tako u nedogled.Da se probudimo za sto godina bilo bi opet isto.Opšta nekultura i nevaspitanje.Obratite pažnju na pušače(na ulici)svaki ali svaki baci opušak na zemlju,na travnjak,na trotoar....a iz kola, o tome ne vredi ni raspravljati.toliko o kulturi nacije-SRAMOTA.PS.posle će da nas zovu-e ajd da očistimo Srbiju,e pa neću-čisti je sam,ja je nisam zaprljao.
  • ns

    21.04.2012 15:42
    vredna Branka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti