Nema rešenja za prosjačenja na parkinzima

Svedoci smo da mnoge parkinge pod naplatom svakodnevno okupiraju osobe koje navode vozače prilikom parkiranja i zauzvrat očekuju sitan novac.
Parkinge na Bulevaru Mihajla Pupina i Trifkovićevom trgu, kao i na drugim lokacijama u gradu okupiraju osobe koje samoinicijativno navode vozače prilikom parkiranja i zauzvrat očekuju sitan novac, a prema rečima Novosađana ponekad umeju da budu vrlo drski i neprijatni.

Mete ovih samoproklamovanih navigatora parkiranja uglavnom su žene vozači. Blago negodovanje ovih osoba neretko prerasta u vređanje sugrađana koji im nisu dali novac. "Nekoliko puta su me vređali kod Arene jer im nisam dala sitan novac koji su tražili", kaže jedna naša sugrađanka koja često koristi parking na Bulevaru Mihajla Pupina.

Jedan od Novosađana s kojima smo razgovarali kaže da su mu uzurpatori parkinga oštetili automobil jer nije pristao da im da novac. "Kada sam pakirao on mi je tražio novac navodno za uslugu koju mi je učino iako je ja nisam tražio. Stvarno nisam imao sitan novac, a ni nameru da mu plaćam i otišao sam u bioskop. Nakon filma, kada sam došao do kola video sam liniju na vratima povučenu nekim oštrim predmetom", priča naš sagovornik.

Portparolka "Parking servisa" Jasna Kovčin kaže da je problem prisutan već duži period u gradu, za koji trenutno nema konkretnog rešenja. "Svesni smo da određeni ljudi ponekad okupiraju parking mesta u centru i prose, više puta smo apelovali da se ovaj problem reši. Iako smatramo da to nije u redu, mi konkretno ne možemo da uradimo puno povodom toga, ali postoje organi koji ovaj problem treba da reše", kaže Jasna Kovičin.

U policiji tvrde da nisu imali prijave građana koji su maltretirani ili im je oštećeno vozilo na ovaj način, a portparolka "Parking servisa" dodaje da to preduzeće ne može da odgovara za eventualnu štetu. "Naši kontrolori takve slučajeve redovno prijavljuju i mi ćemo u saradnji sa policijom uraditi sve što je u našoj moći da se taj problem reši", kaže Jasna Kovčin. Nadležni apeluju na građane da se odmah obrate policiji ukoliko se nađu u ovakvoj situaciji. (Goran Strajnić, student žurnalistike)

  • 09.02.2013 09:52
    Neverovatno!
    Neverovatno je da od ovoliko broja komentara samo u jednom se govori o pokušaju da se leči uzrok (nezaposlenost, nedovoljna socijalna davanja, neobrazovanost, neravnopravan položaj u raspodeli poslova...) a ne posledica ("navigacija" i prosjačenje). Naravno, takav komentar se negativno ocenjuje. Razmislite da li je moguće "navigatorima" obući uniformu Parking servisa i na taj način ih uposliti! Kad govorimo o tome koliko je teško naći parking mesto u gradu nećemo reći da nam "navigatori" pomažu da problem rešimo.
    Izgrebani automobili i neprijatnosti, koje, čini mi se drugi posmatraju a onda gnevno govore o njima, samo su posledica naše nesolidarnosti i nebrige. Uostalom, ako nekome smetaju studenti, Romi, prosjaci i rešenje vide u "okupljanju ekipe" - teško svima nama.
    Dakle, uposlite ljude!
  • NS

    03.05.2012 22:48
    Komunalna policija?
    O cemu mi tu tacno pricamo? Kod Futoske pijace prodavci iz 3 automobila koji na parkingu stoje i ne placaju parking mesta, a da ne pominjem pijacninu, to rade nesmetano i pored tih istih komunalaca... Oni kao spuste gepeke kad nailaze komunalci a i dalje viri sve i svasta iz automobila i sad kao se ne zna sta oni rade? Ne razumem zasto to niko ne sankcionise kao ni ta organizovana prosjacenja po celom gradu... Ovi asistenti pri parkiranju ispred arene su svi naduvani lepkom tako da je bolje da im se covek ne zamera... Kad bi ih i uhapsili mislim ad bi se odredjene organiziacije odmah javile zbog ugrozavanja prava manjina...
  • Wek

    03.05.2012 17:49
    Kako nema???
    Prosjacenje je zabranjeno, a time bi izmedju ostalog ,mogla da se bavi komunalna policija, umesto sto setkaju gradom i piju i jedu dzabe. Radili bi oni to, ali od prosjaka nema para, bolje je naplacivati kazne za vozila, i za bog zna cega nego se zaista brinuti o problemima ovog grada. Sve DS kadar, e zato gubite izbore, pa sa novim nacelnikom mozda budete bolje radili.
    Muka mi je kad vidim one zene sa malom decom cele godine na raskrsnici kod Mercatora kako prosjace sa decom, a komunalci i policija na 100m odatle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti