Po 2.000 evra pomoći izbeglicama u Novom Sadu

Više od stotinu izbeglih osoba iz Hrvatske i BiH potpisalo je danas ugovore prema kojima će dobiti po 2.000 evra pomoći za počinjanje malog biznisa ili za zasnivanje poljoprivredne proizvodnje na području Novog Sada.
Više od stotinu izbeglih osoba iz Hrvatske i BiH potpisalo je danas ugovore prema kojima će dobiti po 2.000 evra pomoći za počinjanje malog biznisa ili za zasnivanje poljoprivredne proizvodnje na području Novog Sada.

Ugovori su, posredstvom Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima u Vojvodini, potpisani s predstavnicima Regionalnog razvojnog servisa (RRS) iz Drvara, organizacije u BiH koja je preko fondova EU obezbedila finansijska sredstva za te namene.

Smisao te vrste pomoći je brže integrisanje izbeglih na području Novog Sada, rekao je predstavnik RRS Bogdan Runić. On smatra da će "u ovo teško vreme 2.000 evra dobro doći izbeglima da započnu mali biznis ili poljoprivrednu proizvodnju, kako bi svojim porodicama i sebi obezbedili neophodna finansijska sredstva za život".

Ugovore je izbeglima uručio nekadašnji proslavljeni bokser Slobodan Kačar, u prisustvu direktora tog pokrajinskog fonda Radomira Kukobata.

  • Zivkovic Branimir, Kragujevac

    02.04.2014 17:10
    Integracija
    Zanemarljiv je broj onih koji se mogu integrisati. Sa novcem se treba umeti. Preporod genetskog nasledja (zelja za suprimacijom vlastitog ega, afektivna inkontinentnost itd)je prozes koji se prenosi sa generacije na generaciju, prozes koji jako dugo traje. Trebamo biti strpljivi. Morali bismo da prihvatimo da smo mi krivi za nase uspehe, tj. da se odreknemo uspeha i poklonimo volji uverenja.
  • Maslic Momcilo

    28.11.2012 20:21
    Treba
    Da zavrsim objekat za pilice i da probam da se bavim tim poslom.
  • or/min

    26.04.2012 12:56
    KIM
    sta je sa raseljenim licima sa KIM koji nisu dobili nikakvu pomoc a zive vec 13 god.u srbiji nemaju posla i rade za dnevnicu /I TO KAD SU SEZONSKI POSLOVI/zar nasa deca netreba da jedu van sezone.Gde se dobija ta pomoc i ko to dobija samo oni koji imaju pa im treba jos,treba neko pogledati i sirotinju koja nema ni za hleba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti