Otvorena kućica za dojenje u Limanskom parku

Prva kućica za dojenje u Novom Sadu otvorena je danas u Limanskom parku pored dečjeg igrališta. U pitanju je drvena montažna kućica dimenzija 2,5 x 2,5 x 3 metra u kojoj će se nalaziti tri klupe koje će služiti majkama za dojenje i previjanje dece.

Prva kućica za dojenje u Novom Sadu otvorena je danas u Limanskom parku pored dečjeg igrališta. U pitanju je drvena montažna kućica dimenzija 2,5 x 2,5 x 3 metra u kojoj će se nalaziti tri klupe koje će služiti majkama za dojenje i previjanje dece.

Direktorka JP "Gradsko zelenilo", Nataša Rašeta, najavila je otvaranje još jedne kućice za dojenje na Štrandu u ponedeljak. "Izgradnja ove kućice, koja je napravljena od čamovog drveta, koštala je oko 400 hiljada dinara, a ta cena bi verovatno bila i veća da smo morali da platimo i njenu izradu. Veoma smo ponosni na činjenicu da je cela kućica napravljena u radionici Gradskog zelenila", poručila je Rašeta.

Prema rečima člana Gradskog veća za zdravstvo, Aleksandra Kiralja, ideja za izgradnju ovog objekta je potekla od Mesne zajednice "Liman", a postoje planovi za izgradnju ovakvih kućica i na drugim lokacijama u Novom Sadu. "Ideju smo dobili od građana Limana, tj. majki koje su smatrale da bi ovakav prostor bio veoma koristan. Mi smo nakon toga zaključili da bi ovakve kućice trebalo napraviti na svim zelenim površinama u Novom Sadu, a ne samo ovde u Limanskom parku", izjavio je Kiralj i dodao da je kuća građena po uzoru na slične objekte u zapadnoj Evropi.

Kiralj je dodao da ulaz u kućicu nikome neće biti zabranjen, ali da računa da će Novosađani savesno koristiti ovaj objekat i da će davati prednost onima kojima je namenjen.

  • Malena

    27.04.2012 18:48
    prognoza namene
    Da li je iko od onih koji su osmislili ovu 'gradjevinu', bar u nekom trenutku, mozda pomislio da ce ovo postati javni WC??? Zamislite leto i vrucinu i lepotu boravka u blizini ovog zdanja...
  • Mrgud

    27.04.2012 07:57
    @Jovan
    Ne misle oni, Jovane, nista, osim kako da maznu lovu.
    Da to kosta 4000 Eura ne bi se oni ni javljali. Ovako, lova je maznuta i preventive radi treba baciti prasinu narodu u oci.
    Kad bi se samo malo procesljalo po racunima ove (a i drugih) javne kuce svasta bi tu iscurilo.
    Konacno, da li se secate da su revizori utvrdili neke nepravilnosti u poslovanju koje sada niko ne pominje. Nije li i to bacanje prasine narodu u oci. Sprega organizovanih kriminalnih grupa na ocigled onih koji ce im vec sutra pruzati, ili pruziti, novu sansu da cine to sto cine.
    Kad bi direktorica tog preduzeca dojila u toj kucici to toliko ne bi ni vredelo niti trebalo.
  • Jovan

    26.04.2012 21:51
    Dobro, da li ste vi normalni?! Cetiri hiljade evra?! Pa vi stvarno mislite da smo mi sisali vesla!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti