Premijera baleta "Mileva Ajnštajn"

Premijera baleta "Mileva Ajnštajn" je zakazana za subotu, 28. april, u Srpskom narodnom pozorištu.    
Premijera baleta "Mileva Ajnštajn" je zakazana za subotu, 28.april, u Srpskom narodnom pozorištu.

Ovo će biti treća premijerna izvedba u čast 150. jubilarne sezone SNP-a. "Mileva Ajnštajn" je prvobitno nastala kao drama Vide Ognjenović, zatim je njoj u čast posvećena i opera Aleksandre Verbalov, a sada i balet Staše Zurovca. Tri pozorišne forme su se po rečima upravnika Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandra Milosavljevića, sve našle u istoj ravni.

- Mi smo hteli da da ovim baletom zaokružimo jedan ciklus koji traje desetak godina, a u kojem smo vrlo sistematično podizali kriterijume, umetničke, profesionalne, produkcione, na osnovu kojih nastaju produkcije SNP-a - kaže Milosavljević.

Reditelj i koreograf, Staša Zurovac je naglasio da je predstavi dao svoj lični pečat i svoju interpretaciju dela Vide Ognjenović, pokušavajući da je što više približi publici.

-Sveukupno, čini mi se da smo uspeli stvoriti jedan rukopis, vokabular predstave koji je sveobuhvatan, ima jednu liniju od početka do kraja, bez obzira na te različite vrste izražavanja koje koristimo da bismo rekli neke stvari. Ima naravno i plesa, koreografskih i glumačkih elemenat , nekih formalnih i narativnih stvari. Nisam se libio pobeći od bilo čega već sam se trudio iskoristiti sve što vidim i da kažem u predstavi - rekao je Zurovac.

U glavnoj ulozi Mileve su Andreja Kulašević i Sonja Batić, a Alberta Ajnštajna će publici predstaviti japanac Takuja Sumitomo. Premijera će biti na sceni "Jovan Đorđević" sa početkom u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti