Festival Cinema City od 16. do 23. juna

Međunarodni filmski festival "Cinema City", održaće se u Novom Sadu od 16. do 23. juna po peti put za redom.
Međunarodni filmski festival "Cinema City", održaće se u Novom Sadu od 16. do 23. juna po peti put za redom. Za osam dana, na festivalu će biti prikazano oko 100 domaćih i stranih filmova u deset filmskih selekcija.

Kao i prethodnih godina, filmovi će se prikazivati u okviru selekcija "Nacionalna klasa", koja podrazumeva premijere i najnovije domaće filmove, "Exit Point", koja se fokusira na inovativna i originalna ostvarenja svetske kinematografije. Kategorija "Up to 10.000 Bucks" predstavlja filmove snimljene budžetom manjim od 10 hiljada dolara, dok je "Hungry days" najnovija takmičarska selekcija i obuhvata prikazivanje prvog i drugog filma, čime festival pruža podršku mladim autorima.

Kada su u pitanju revijalne selekcije, prethodnih godina najzapaženije su bile "360°”, koja predstavlja filmove koji su se svideli publici velikih svetskih festivala, "Planet Rock" u okviru koje će se prikazivati filmovi inspirisani muzikom, a ove godine će posebna pažnja biti posvećena mađarskom filmu, za čiji je odabir zadužen poznati reditelj Bela Tar.

Ovog juna, svi posetioci moći će filmove da gledaju na 20 lokacija, među kojima će kao i prethodnih godina biti Arena sinepleks, Srpsko narodno pozorište, Kulturni centar Novog Sada i bioskopi na otvorenom u Katoličkoj porti i u Dunavskom parku.

Član Gradskog veća za kulturu, Andrej Bursać, smatra da festival "Cinema City" u mnogome utiče na to da Novi Sad bude prepoznat kao grad kulture ne samo u regionu, nego i šire. "Budući da je Novi Sad grad koji namerava da se kandiduje za Evropsku prestonicu kulture, i da će jedan od oslonaca te kandidature biti upravo festivalska kultura, vidim "Cinema City" kao jednog veoma važnog saveznika na tom putu", rekao je Bursać.

Tačan raspored i prikazivanja filmova biće poznat najkasnije dve nedelje pred početak festivala, kada će početi i prodaja ulaznica.

  • Sale Novosadjanin

    26.04.2012 12:15
    samo da opet, kao i proslih
    godina - filmovi ne moraju da prodju
    kroz ruke bgd , mne, bih cenzora i njiovih poltrona

    ako nije tako - samo napred, podrzavam manifestaciju
  • -

    26.04.2012 08:06
    -
    a gde su crtaci?
  • jana

    26.04.2012 07:44
    Jedino IME koje pominjete u ovom tekstu o Cinema City-ju je Andrej Bursać...Ko njega šljivi! Što ne pomenete one koji vode ovaj festiva, npr. Miloša Ignjatovića i druge...Vama samo važni političari, koji bi uvek neko telence da pomaze, a telence ko šiša!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti