Sinema siti na 20 lokacija u Novom Sadu

Međunarodni filmski festival Sinema siti (Cinema City) biće održan na 20 lokacija u Novom Sadu od 16. do 23. juna, a na programu je oko 100 filmova raspoređenih u 10 selekcija.
Međunarodni filmski festival Sinema siti (Cinema City) biće održan na 20 lokacija u Novom Sadu od 16. do 23. juna, a na programu je oko 100 filmova raspoređenih u 10 selekcija.

Selektorka festivala Dubravka Lakić rekla je da će takmičarski program međunarodnog karaktera "Egzit point" predstaviti 10 ostvarenja koja govore o odnosu čoveka prema društvu i državi, kao i o porodičnim odnosima. Prema njenim rečima, u tom programu pored ostalog biće prikazan film "Gospodin Lazar" kanadskog reditelja Filipa Felardoa koji je bio među pet nominovanih stranih filmova za nagradu Oskar i američko ostvarenje "Kolaborator" glumca i reditelja Martina Donovana. U selekciji "Egzit point" biće prikazan i film "Laku noć gospođice" slovenačkog reditelja Metoda Peveca i film "Skajlab" rediteljke Žili Delfi.

Retrospektiva posvećena reditelju prošlogodišnjeg Kanskog pobednika Andreasu Drezenu najavljena je u revijalnom delu programa, a nemački režiser biće i gost festivala.

Ljubitelji filma moći će da vide u selekciji "Fokus: Mađarska" najinteresantnija filmska ostvarenja po izboru reditelja Bele Tara koji je prošle godine bio specijalni gost Sinema sitija.

Ovogodišnje izdanje festivala obeležiće i poseta uprave Evropske filmske akademije, najznačajnije filmske institucije u Evropi, čiji je predsednik reditelj Vim Venders.

Od osnivanja Sinema siti imao je više od 300.000 posetilaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti