Troje zaraženih trihinelom

Trojica Novosađana zaražena su trihinelom, a sumnja se da su svi jeli kobasice kupljene u istoj mesari.

Trojica Novosađana zaražena su trihinelom, a sumnja se da su svi jeli kobasice kupljene u istoj mesari.

Nakon analize na Institutu za veterinu, trihinela je pronađena u suvim kobasicama za koje otac jednog od zaraženih tvrdi da su kupljene u mesari "Promet J" u ulici Novosadskog sajma, piše Blic.

Kobasice za koje se sumnja da su zaražene nisu pronađene u prodaji, kažu u Veterinarskoj inspekciji i navode da je mesara odmah zatvorena. Tako će, kažu, biti do daljnjeg, a tokom kontrole pronađeno je 30 kilograma mesa koje nije imalo deklaraciju.

Prema rečima načelnika te inspekcije za Južnobački okrug Vlade Grubača, protiv vlasnika te mesare je pre četiri meseca podneta prijava zbog prodaje mesa nepoznatog porekla.

"Zaražena su trojica muškaraca, a njihovo stanje je stabilno. Jedan se javio pre tri nedelje, dok su dvojica hospitalizovana pre dva dana", rekla je portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

  • 30.04.2012 17:24
    Jedan od zarazenih
    Veganko, napasi se ti mojih vegetarijanskih testisa.
    Informacija koja je gore navedena nije u potpunosti tacna, sa sigurnoscu znam da smo zarazeni drug, drugarica i ja, njih dvoje su u bolnici, ja sam na kucnom lecenju jer nemam socijalno, a ni para da lezim u bolnici.
    Kobasice sam licno kupio u pomenutoj mesari, i cim smo primetili primetili prve simptome prijavili smo lekaru, koji je po sluzbenoj duznosti pozvao nadredjene organe.
    Nazalost, svedocio sam da se na broj koji je moj lekar imao, niko iz nadlezne sluzbe nije javljao celi vikend, tako da je mesara i preko vikenda radila, sve dok drugarov otac nije otisao tamo, kupio meso i odneo na analizu...
    Vladimir Nikolic
  • maman

    27.04.2012 06:51
    po ko zna koji put!
    Ne razumem novoustaljene procedure, obaveze i zakone u ovakvim slučajevima?! Tri pacijenta sa istim simptomima, prilikom anamneze utvrđen zajednički imenitelj, a da bi se pokrenuo BILO KAKAV POSTUPAK OTAC PACIJENTA je samoinicijativno morao da ode, kupi i da na analizu sumnjivi proizvod!!! Alo! Moja drugarica je tako pre par godina odležala na infektivnoj tri nedelje sa teškim oblikom salmonele posle sladoleda iz Dunavske, u poslastičarnici iz koje je više puta krenula neka infekcija. Kada je porodica pitala lekare na klinici zašto se nešto ne preduzme protiv gazde, rečeno im je da oni ne mogu ništa već da oštećeni pišu prijavu!!! Svake sezone je red ispred njihovog frižidera i bašta im je uvek prepuna. Ljudi pazite, ako ne na sebe a ono na svoju decu, manje je zlo industrijski sladoled...
  • veganka

    27.04.2012 00:47
    Ko im je kriv kada sa uživanjem jedu i podržavaju mučenje i ubijanje životinja.

    Svako žanje ono što poseje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti