Vrtić u Radničkoj ulici ukida liste čekanja?

Od 4.015 prijavljene dece za upis u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", više od 1.400 mališana ostaće neupisano.      
Od 4.015 prijavljene dece za upis u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", više od 1.400 mališana ostaće neupisano.

Na konkursu će biti primljeno oko 1.700 dece, a trenutno se čeka dozvola Uprave za obrazovanje, koja će omogućiti upisivanje još 1.000. Kako se navodi, roditelji su konkurisali i na mesta u vrtiću koja nisu ni bila raspisana, što je dovelo do toga da 600 molbi bude automatski odbačeno.

Prema rečima direktora PU "Radosno detinjstvo", Borislava Samardžića, deca čija su oba roditelja zaposlena će sigurno biti upisana do početka školske godine u vrtiće. Samardžić je i naglasio da će vrtić u Radničkoj ulici konačno ukinuti liste čekanja, što je prema dosadašnjem zbiru prijava teško izvodljivo.

"Radnička odmiče veoma brzo i očekujem da do kraja leta bude pušteno u rad i onda konačno možemo, kako smo obećali, da ugasimo listu čekanja. Da li će ostati pedesetak ili stotinu dece neupisano, čija su oba roditelja nezaposlena, moguće je", kaže za Radio 021 Borislav Samardžić.

Vrtić u Radničkoj ulici broj 20, čija je izgradnja kasnila i zavisila od novca u budžetu grada, sa 350 mogućih mesta, prema predviđanjima će početi sa radom na početku školske godine.

  • Zadovoljan

    29.04.2012 16:10
    Uspeh
    Taj vrtic ce biti fenomenalan! Svaka cast "Radosnom detinjstvu" Novi Sad!
  • Novosadjanka

    28.04.2012 00:47
    Grupe jesu od 40toro dece ali u proseku dnevno nema vise od 25 u grupi.
  • Noxinjo

    27.04.2012 23:25
    PU
    Svaka cast ovom coveku! Mnogo je uradio za novosadske malisane. Novi Sad je lep primer evropskim gradovima kako funkcionise predskolstvo uopste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti