Obeležena godišnjica odvođenja Jevreja u logore

Kod spomen ploče na Sinagogi danas su položeni venci povodom godišnjice odvođenja Jevreja u nacističke logore 26. aprila 1944. godine.
Kod spomen ploče na Sinagogi danas su položeni venci povodom godišnjice odvođenja Jevreja u nacističke logore 26. aprila 1944. godine.

"Tog dana, 1900 novosadskih Jevreja, muškaraca, žena i dece, odvedeno je u logore širom Evrope, a vrlo mali broj ih se vratio", rekao je nakon polaganja venaca predsednik Jevrejske opštine Novog Sada Goran Levi. On je izrazio nadu da se takva stradanja više nikada neće ponoviti.

Venac je položio i gradonačelnik Igor Pavličić i kazao da se Novi Sad svake godine seća svojih građana koji su tragično nastradali.

"Većina onih koji su pre 68 godina odvedeni, nažalost, nisu se vratili, a to su zločin i tragedija, koji više nikada ne bi smeli da se dogode", istakao je Pavličić, dodajući da je obaveza Grad da, zajedno sa Jevrejskom zajednicom i ubuduće obeležava ovaj datum, radi pijeteta prema žrtvama.

  • Seti se buducnosti, Rodni

    27.04.2012 09:06
    A na drugom kraju grada mladi hitlerovci crtaju kukaste krstove.

    Verovatno je ona celava ekipa, preko puta sinagoge kod frizerskog salona, sve to i gledala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti