Novi Sad bez blokada

Danas nisu blokirani izlaz iz Novog Sada ka Čeneju i put prema Beočinu, gde su juče bile postavljene blokade, saznajemo u Gradskom saobraćajnom preduzeću.
Danas nisu blokirani izlaz iz Novog Sada ka Čeneju i put prema Beočinu, gde su juče bile postavljene blokade, saznajemo u Gradskom saobraćajnom preduzeću.

Kako je za Radio 021 rekao dežurni dispečer, traktori se i dalje nalaze tamo, ali pored puta, tako da vozila slobodno prolaze. Gradski autobusi saobraćaju redovno na svim linijama. Juče su zbog blokada putnici za Beočin morali da presedaju, dok su autobusi za Čenej kasnili.

Na sastanku delegacije dela nezadovoljnih zemljoradnika iz Vojvodine i predstavnika Ministarstva poljoprivrede i trgovine, koji je trajao više od sedam sati, noćes je postignut načelan dogovor da se subvencije u agraru isplaćuju po hektaru, a konkretno rešenje o tome biće usvojeno danas. Članovi delegacije nezadovoljnih poljoprivrednika rekli su da će, nakon što bude postignut konačan dogovor koji će se uobličiti u pismenoj formi, paori povući svoje traktore sa puteva i tako omogućiti normalizaciju saobraćaja na blokiranim putevima širom Vojvodine.

Deo nezadovoljnih zemljoradnika je 25. aprila sa oko hiljadu, uglavnom teških traktora, počeo blokadu većine regionalnih puteva u Vojvodini i nekim delovima centralne Srbije, zahtevajući da se subvencije u agraru isplaćuju po hektaru, a ne na osnovu prinosa kao što je to predviđeno važećom uredbom vlade za ovu godinu.

  • HeHe

    27.04.2012 15:13
    Obećanje..
    ..ludom radovanje!
  • sale novosadjanin

    27.04.2012 13:06
    ja cekam
    da se skine blokada vojvodine koja je uvedena 1918 !
  • Potpis

    27.04.2012 08:53
    Aj da vidimo i to cudo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti