Studentski dani sporta na Fakultetu tehničkih nauka

Jedini fakultet na Novosadskom univerzitetu koji studentima omogućava bavljenje sportom je Fakultet tehničkih nauka.
Jedini fakultet na Novosadskom univerzitetu koji studentima omogućava bavljenje sportom je Fakultet tehničkih nauka.

Za one koji posle srednje škole ne upišu taj ili Fakultet sportskog vaspitanja, nego neki drugi, ne postoje organizovane sportske aktivnosti u okviru škole. Dekan FTN-a, Ilija Ćosić, kaže da su sportske aktivnosti i rekreacija bitni kako za studente, tako i za zaposlene.

Dekan fakulteta tehničkih nauka, Ilija Ćosić kaže  za Radio 021 da su sportske aktivnosti i rekreacije bitni kako za studente, ali tako i za zaposlene. "Veliki je problem što nemamo sale i što na fakultetu za fizičko vaspitanje nema dovoljno sala da svi studenti imaju obavezno fizičko vaspitanje kao što smo to nekada imali ja se stalno zalažem da se to uvede kao deo obavezne nastave na Univerzitetu. A naravno, preko leta koristimo đačko igralište i sve terene, a preko zime plaćamo sale".

Sportska organizacija Tehničar osnovana je 2008. godine i od tada jednom godišnje organizuje "Studentske dane sporta" koji traju od marta do juna. Tehničar je jedina sportska organizacija ovakvog tipa na celom Univerzitetu ali u ovoj manifestaciji mogu da učestvuju samo studenti FTN-a. Igraju se lige u košarci, odbojci, fudbalu, rukometu, stonom tenisu i šahu i to u muškoj i ženskoj kategoriji. PR Tehničara, Nenad Teofanov kaže za Radio 021 da je zadovoljan ovogodišnjim odzivom studenata.

PR Tehničara, Nenad Teofanov kaže za 021 da je zadovoljan ovogodišnjom odzivom studenata. "Osnovi motiv je da na mala vrata vratimo sport na fakultete. Mi ćemo i dalje pokušavati da animiramo kolege sa drugih fakulteta da urade nešto slično, jer cela poenta je razvijanje timskog duha i "ferpleja" medju studentima kao i pokušaj da se fizičko vaspitanje vrati kao redovan predmet na fakultete", rekao je Teofanov.

Novina je da će se prvi deo takmičenja održavati u salama i da se sistem takmičenja izmenio tako da se igra prava liga. a prvoplasirane 4 ekipe će igrati "fajnalfor", u kom će se dobiti pobednik za sezonu 2011/2012. Pravo učešća imaju svi zainteresovani studenti FTN-a, tako što mogu da igraju za ekipu smera koji studiraju.

  • @Mile - @Sima Strahota - Cosi

    03.05.2012 18:12
    Za sada ne
    Ali ako treba sto da ne! Nego, zasto ti takve misli padaju na pamet? Osim, ako to nije tvoj pristup resavanju otvorenih pitanja.
  • @Mile - @Sima Strahota - Cosi

    02.05.2012 18:43
    Go(e)rila
    U, jeee,... Da neces da bijes okolo?
  • Mile

    01.05.2012 20:14
    @Sima Strahota - Cosic je jos dekan?
    I, u čemu je problem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti