Taksisti predali Gradu opomenu pred tužbu

Strukovno udruženje taksi-preduzetnika "Sitans" predalo je gradu Novom Sadu opomenu pred tužbu zbog, kako navode, štete koju je njihovom poslovanju nanela propisana minimalna cena taksi vožnje iz septembra 2011. godine.

Strukovno udruženje taksi-preduzetnika "Sitans" predalo je gradu Novom Sadu opomenu pred tužbu zbog, kako navode, štete koju je njihovom poslovanju nanela propisana minimalna cena taksi vožnje iz septembra 2011. godine.

Gradsko veće Novog Sada je 29. septembra 2011. godine donelo Rešenje o utvrđivanju ekonomski najniže cene taksi usluge na nivou od 40 dinara za početak vožnje i 40 dinara za kilometar vožnje na osnovu promena u Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju.

"Na osnovu mišljenja sudskih veštaka procenjena najniža cena taksi vožnje u Novom Sadu, a uzimajući u obzir troškove i uslove obavljanja prevoza na dan 29. septembra 2011. godine, iznosi 100 dinara za start vožnje i 52 dinara za pređeni kilometar", rekao je predsednik Upravnog odbora udruženja "Sitans" Milan Paunović.

Paunović je kazao da je procenjeno da je ovim rešenjem svaki taksista u Novom Sadu izgubio u proseku 36.000 dinara mesečno, tako da je za proteklih šest meseci, od kada je rešenje doneto, ukupan gubitak jednog taksi prevoznika 216.000 dinara.

  • 03.05.2012 15:19
    buntovnik
    Ja sam za da vas kockice voze za 120 dinara START pa kad nema redovnih taxista jer im se ne isplati da cukaju auto po snegu i kisi izvolte nek vas deru oni koji nemaju minimalnu cenu a vi ih zovete DIVLJI taxisti sto uopste nije tacno ;)
  • Galawix

    29.04.2012 11:32
    Hmmm...
    Taksisti, trebalo bi vas svakog meseca paušalno kazniti sa po pedeset hiljada dinara, toliko otprilike napravite saobraćajnih prekršaja na redovnoj osnovi vašim bezobzirnim, bahatim ponašanjem u saobraćaju.

    O divljacima oko futoške pijace sada neću da smaram. Nisu oni ljudi krivi što krše zakon. Krivi su komunalna policija, saobraćajna i tržišna inspekcija Grada, što ne rade svoj posao, lenčuge jedne preplaćene.

    Ko će građane da zaštiti od siledžija taksista?

    Fuj.
  • DRAGAN

    29.04.2012 11:17
    za TT i ostale "STRUČNJAKE"
    član 23 stav 5 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju glasi:

    "Cena usluge u gradskom i prigradskom prevozu i auto-taksi prevozu utvrđuje se posebnim aktom koji donosi opština, grad i grad Beograd"

    član 36 stav 4 Zakona o prevozu u drumskom saobraćju glasi:

    "Opština, grad i grad Beograd svojom odlukom utvrđuju i usklađuju EKONOMSKI najnižu cenu u okviru taksi tarife po kojoj se auto-taksi prevoz mora obavljati na njenoj teritoriji."

    Grad Novi Sad je 29. septembra 2011 doneo rešenje kojim se utvrđuje EKONOMSKI NAJNIŽA CENA na nivou od 40 dinara za start i 40 dinara za pređeni kilometar.

    6 meseci pokušavali smo da dobijemo stručnu analizu na osnovu koje je utvrđena ta cena. Nisu nam dostavili. Takođe nam nisu dostavili ni zapisnik sa te sednicem jer do dana današnjeg nije usvojen. Znači mi vozimo po cenama za koje ne postoji stročna analiza i bez usvojenog zapisnika.

    Sudski veštaci su veštačenjem utvrdili da je EKONOMSKI najniža cena na dan 29. septembar 2011. god trebalo da iznosi start 100 dinara i pređeni kilometar 52 dinara.

    Da li Vam je sada nešto jasnije?

    Cena koju je Grad propisao jeste neka cena, ali ta cena ne predstavlja "EKONOMSKI NAJNIŽU CENU"

    POGLEDAJTE OVO

    http://sitans.iz.rs/aktuelno-2/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti