Traže takse za kamione koji idu preko Fruške gore

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je Nacionalni park "Fruška gora" i nadležne ustanove da uvedu taksu za prolazak kamiona preko Fruške gore, kako bi se redukovao teški kamionski saobraćaj kroz Petrovaradin.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je Nacionalni park "Fruška gora" i nadležne ustanove da uvedu taksu za prolazak kamiona preko Fruške gore, kako bi se redukovao teški kamionski saobraćaj kroz Petrovaradin.

Jovanović je danas podržao skup Udruženja građana "Petrovaradin", održan na raskrsnici Keja Skojevaca i Reljkovićeve ulice, ispred drumsko-železničkog mosta, a tokom kojeg su žitelji Petrovaradina protestvovali zbog prolazaka šlepera. To udruženje takođe je zatražilo da što pre počne izgradnja obilaznice oko Petrovaradina, kako bi se teški kamionski saobraćaj izmestio iz tog dela Novog Sada.

Jovanović je objasnio da bi se uvođenjem taksi za prelaz preko Fruške gore, odakle i dolaze kamioni, teški saobraćaj preusmerio na autoput Beograd-Novi Sad i smanjio za oko 30 odsto kroz Petrovaradin. On je rekao da se zajedno sa izgradnjom Žeželjevog mosta, mora izgraditi i obilaznica oko Petrovaradina.

"Od Petrovaradina je napravljen autoput, kroz koji kamioni tutnje, uništavaju se kuće i ugrožava bezbednost", rekao je predsednik Udruženja građana "Petrovaradin" Borislav Čikić. On je takođe rekao da bi se uvođenjem taksi za teški saobraćaj preko Fruške gore broj šlepera koji prolaze kroz Petrovaradin znatno smanjio. - Mi smo svesni da za izgradnju obilaznice treba vremena, ali očekujemo da će nadležni da reaguju i da usliše naše zahteve. Neka se kaže razuman rok kada obilaznica može da bude izgrađena - rekao je Čikić.

Na skupu ispred nekadašnjeg Žeželjevog mosta skupilo se stotinak stanovnika Petrovardina.

  • pcelar

    28.09.2012 06:55
    zagadjenje
    Kamioni koji prolaze preko Iriskog venca su male mace za kamione cementare.
    Imam vikendicu na Fruskoj Gori i od buke i prasine ne mogu da zivim.
    Med je pun prasine, a pcele umiru.
    Nadlezni treba da se odluce, ako zele cementaru onda Fruska Gora ne moze i nesme biti nacionalni park.
  • Anđelka

    01.05.2012 18:02
    Pošto sam jedna od učesnika da ne kažem organizatora ove peticije pre svega da kažem da nisam niti u jednoj partiji niti ću se kandidovati.A moram da vam kažem nekoliko stvari..pre svega postojali su zahtevi više partija ranije za izmeštanje kretanja teških teretnih vozila ne samo iz Petrovaradina nego i iz Iriga a i Fruške Gore. Najbolje rešenje je obilaznica za koju postoji projekat urađen ali se iz interesnih krugova koči njena izgradnja. Za izgradnju ovakvih obilaznica nema drugih prepreka. Pojedini tajkuni se hvale da prolaskom kroz ovaj deo puta i izbegavanja plaćanja putarine "uštede" godišnje 300000 eura. Prolaskom ovih vozila zagađuje se Fruška Gora - to je neosporno - i postoji projekat zaštite - izgradnja tunela ispod Fruške Gore. Međutim, zašto ne bi već sada moglo da se ostvari neka vrsta zaštite - neki međukorak. Ionako niko ne garantuje kada će se ti projekti uraditi. Druga stvar ako neko ne veruje da ovakav saobraćaj smeta neka provedu jednu noć u sobama do puta kuda prolaze kamioni. Pokretanje ove peticije smo izabrali zbog izbora tj.da iskoristimo mogućnost da pritisnemo političare.Pošto ne verujem da će se ovo ostvariti do ovih izbora peticija će se nastaviti a postoje zahtevi da se radikalizuju postupci.
  • Sekrika

    29.04.2012 13:22
    jedino reshenje
    ...je samo OBILAZNICA...sve ostalo je mlacenje prazne slame i odugovlacenje onoga sto je vec davno trebalo da se desi ak smo imalo neshto duzni nashoj deci...
    to je cist vazduh i miran san!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti