Dragan Stanić novi predsednik Matice srpske

Na današnoj 126. sednici Skupštine Matice srpske za novog predsednika izabran je prof. dr Dragan Stanić.

Na današnoj 126. sednici Skupštine Matice srpske za novog predsednika izabran je prof. dr Dragan Stanić.

Stanić je do sada bio glavni i odgovorni urednik Letopisa Matice srpske i predsednik Uređivačkog odbora Srpske enciklopedije.

Rođen je 1956. u Trsteniku. Završio je studije jugoslovenske i opšte književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a magistrirao i doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Bio je lektor za srpskohrvatski jezik na Mičigenskom univerzitetu, dramaturg u Radio Novom Sadu i asistent na Filološkom fakultetu u Nišu. Svojih devet pesničkih zbirki objavio je pod pseudonimom Ivan Negrišorac.

Dosadašnji predsedsednik, akademik Čedomir Popov izabran je za počasnog predsednika. Iako je većina od sedam naučnih odeljenja predložila Popova za predsednika i u narednom mandatu, ugledni istoričar je još ranije izjavio da zbog narušenog zdravlja nije u mogućnosti da i dalje predvodi našu najstariju naučno-kulturnu instituciju.

Za potpredsednike su izabrani prof. dr Branko Bešlin, dr Miodrag Maticki i profesor Nenad Ostojić, a za generalnog sekretara doc. dr Đorđe Đurić.

  • ozna

    03.05.2012 12:34
    Suvišni komentari
    Otokar, Kesovani ili ti Otokar Kesovani mora da si neki istoricar. Pa onda gledaj svoja posla i bavi se istorijom a nemoj da zabijas nos u tuđa posla.
  • ?

    02.05.2012 21:40
    A ciji je on?
    Mene samo zanima koja ga je partija postavila.
  • Kesovani

    29.04.2012 13:38
    Jadna nam majka
    Tako nam je to kad kapitalisticka Srbija izdrzava jedinu oazu samoupravljaca pod kapom naciona.Sirotiste Marije Trandafil nije ni sanjalo da ce udomiti bezimene uboge pesnike sa bradom,nadali su se da ce izvesti na put pravoslavnu srpsku sirocad koja ce kad odrastu obogatiti sebe,svoje dobrotvore ali i Srpstvo.Kad ono...Veciti reverzibilni procesi u nasem Narodu! I komunisti su bili bolji.Laka im crna zemlja,njihovo je carstvo nebesko!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti