Uskoro gotovi Eđšeg, pasaž starih zanata i zgrada u Miletićevoj

U toku su završni radovi na dvorcu Eđšeg, zgradi u Miletićevoj 10 i poslovnim prostorima u pasažu u Dunavskoj.
U toku su završni radovi na dvorcu Eđšeg, zgradi u Miletićevoj 10 i poslovnim prostorima u pasažu u Dunavskoj.

Kada je u pitanju dvorac Eđšeg, građevinskim i konzervatorskim radovima je u potpunosti obnovljen, a rekonstrukcijom je objektu vraćen autentičan izgled s kraja 19. veka. Ovaj objekat trebalo bi da služi kao koncertna sala i galerijski prostor. Objekat je opremlje elektroenergetskom instalacijom, sistemom za automatsku dojavu rpovale i požara, sistemom video nadzora, ozvučenjem. Sistem grejanja je izveden toplotnim pumpama sa korišćenjem geotermalnih sondi kao obnovljivim izvorom energije, koje su korišćene i za sistem klimatizacije i ventilacije. Urađena je hidroizloacija objekta, saniran je krov, rekonstruisane su elektro i vodovodne instalacije, sanirani zidovi, plafon i podovi. Izgrađene su nove sanitarne prostorije, a rekonstruisani su oslikani plafon glavne sale i fasade. Ukupna površina objekta je oko 400 m2.

Kada je reč o rekonstrukciji zgrade u Miletićevoj 10, zamenjene su sve instalacije, urađena je popravka i zamena svih dotrajalih elemenata konstrukcije, rekonstrukcija fasade, svih zidnih i podnih obloga. Rekonstrukcijom i adaptacijom tavana u poslovni prostor, objekat će biti proširen za 260 m2, čime će ukupna površina objekta biti oko 980 m2. Radovi na ovoj zgradi vredni su 60 miliona dinara.

U pasažu u Dunavskoj ulici rekontruisano je šest poslovnih prostora namenjenih starim zanatima. Preostalo je da se priključi struja i ozeleni dvorište.

  • Gagga86

    03.05.2012 06:08
    ?
    Jel može neko da mi kaže šta predstavlja zgrada u Miletićevoj, tj. čemu će služiti posle rekonstrukcije?
  • TiNS

    01.05.2012 14:38
    Mnogi bi da se okoriste
    Neki dan mi je komšinica koja inače živi u ulici Antona Čehova, pričala kako su SNS-ovci prodavali okolo priču kako su ustvari oni isposlovali i našli pare da se dvorac ''Eđšeg'' obnovi. Inače sam ovih dana čuo takvu gomilu beskrupuloznih laži svih partijskih lidera, a pogotovo od ''naše Maje'' da mi se stomak prevrće. Ovi što su bili na vlasti u protekle četiri godine nisu se baš proslavili ali ovi što se nude mesto njih su gomila beskrupuloznih lažova
  • -

    30.04.2012 22:08
    -
    na mestu Eđšega je trebao biti poslovni centar da se nisu alarmirali vlasnici iz madjarske.

    ko zna na koji nacin su ga uspeli preuzeti od sarminih ambicija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti