Sređivanje autobuske stanice

Na Međumesnoj autobuskoj stanici zamenjen je krov nadstrešnice i uređene su elektroinstalacije, kompletno je ofarbana ograda, te je počelo asfaltiranje pešačkih staza i peronskog prostora za pristajanje autobusa.
Na Međumesnoj autobuskoj stanici zamenjen je krov nadstrešnice i uređene su elektroinstalacije, kompletno je ofarbana ograda, te je počelo asfaltiranje pešačkih staza i peronskog prostora za pristajanje autobusa.

Radovi na uređenju nadstrešnice bili su povereni JKP "Stan", a asfaltiranje obavlja JKP "Put". Ukupna vrednost ovih radova je oko sedam miliona dinara, saopštavaju iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Za ovogodišnje radove na obnovi kompleksa predviđeno je oko 20 miliona dinara, a u planu je i dogradnja 10 dolaznih perona sa nadstrešnicama, kupovina aparata za prodaju karata, zamena rampi na ulaznoj, izlaznoj i kapiji za parking, ugradnja kliznih vrata na svim ulascima u stanicu, videonadzor u čekaonici, na peronima i kod otpravnika.

Početkom ove godine osavremenjen je i ulaz na MAS. Ugrađene su elektronske barijere za ulaz na perone, koje se otključavaju pomoću bar koda utisnutog na kupljenoj karti za prevoz i peronskoj karti, a po principu "jedno otključavanje, jedan prolaz". Na ovaj način pretplatne peronske markice zamenjene se beskontaktnim karticama koje su personalizovane u sistemu i vezane su za korisnika i za dokument za koji važe.

Trenutno je u završnoj fazi nabavka kompletnog razglasa za autobusku stanicu, koja će omogućiti da putnici dobiju kvalitetnu i potpunu informaciju o redu vožnje, zaključuje se u saopštenju.

  • ovca

    04.05.2012 06:52
    A šta je sa Majinom autobuskom ???
  • Milan

    03.05.2012 18:24
    AUTOBUSKA U LEGALIZACIJI!
    Sadašnja autobuska stanica je u postupku legalizacije, zar to nije sramota za NS. Nova autobuska stanica ima odobrenje za gradnju i uopotrebnu dozvolu bez procene uticaja na životnu sredinu. Neko je uzeo debele pare, jer je procena uticaja bila preduslov za upotrebnu dozvolu po Rešenju Gradske uprave za zaštitu životne sredine broj VI-501-39/07 od 13.02.2007.g. I nikom ništa kao i za Kontrast, izgorela deca i šta ima veze!
  • Slusalac

    03.05.2012 16:12
    Nova stanica pod hitno.
    Novi Sad zasluzuje jednu novu modernu autobusku stanicu.Ovo sto se trenutno radi je bacanje para jer se nista posebno nabolje nece promeniti. Stanica je nekomforna kako za putnike tako i za prevoznike koji koriste tu staniocu.Jos je primetno da ima viska zaposlenih na toj stanici jer cesto se moze primetiti kako pored kioska gde ulaze autobusi sede po 3-4 uniformisana radnika koji pomeraju klupu u hlad kako se sunce pomera.
    Putnicka vovozila kao i taksi vozila nesmetano ulaze na dolazne perone i mesto za parkiranje autobusa,a pesaci nekontrolisano se krecu po svom stanicnom prostoru koji je namenjen za kretanje autobusa.
    Sve u svemu zalosno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti