Nema novca za "Raspustilište"

Tradicionalna novosadska kulturna manifestacija "Raspustilište" mogla bi nakon 29 godina da bude ugašena zbog odluke Gradskog veća za kulturu kojom je uskraćeno finansiranje ovog projekta.
Tradicionalna novosadska kulturna manifestacija "Raspustilište" mogla bi nakon 29 godina da bude ugašena zbog odluke Gradskog veća za kulturu kojom je uskraćeno finansiranje ovog projekta.

Predsednica društva "Raspustilište", Ljiljana Gantar kaže za Radio 021 da je u pitanju obrazovni i kulturni događaj za decu koji se organizuje dva puta godišnje, a prema njenim rečima za prethodne tri decenije u njemu je učestvovalo više od 180.000 mališana iz Novog Sada.

"Gradsko veće je omogućilo novac za naše društvo koje se takođe naziva "Raspustilište", ali mi organizujemo i druge projekte, kao što je hor "Do re mi". Za taj projekat smo dobili finansije, ali to nije dovoljno sredstava da bi se organizovala i naša najbitnija manifestacija", rekla je Gantar.

Iz ovog društva podsećaju da su mnoge manje sredine preuzele koncept "Raspustilišta" i da ga uspešno razvijaju, što dovoljno govori o kvalitetu ove manifestacije. Ono po čemu se ovaj događaj razlikuje od drugih jeste to što je on potpuno besplatan i otvoren za svu decu.

  • 29.05.2012 17:37
    Exit-u 80%
    Organizacija Exit (Exit doo, Exit NVO, Cinema City i mnooooge druge srodne organizacije) dobijaju oko 80% gradskog budžeta za kulturu. Tako da...
    Biće mi drago ako ovaj komentar prođe proveru administartora, u šta ne verujem!
  • boba n

    15.05.2012 13:21
    obmanjivanje roditelja i gradjana!
    Dotična Ljiljana Gantar je zaboravila da izjavi da je društvo "Raspustilište" njena privatna porodična firma,te da je poslednjih godina nezakonito nastavila da organizuje manifestaciju Raspustilište u prostorijama Novosadskog univerziteta,a da sredstva iz budžeta za tu namenu budu uplaćivana na žiro račun te privatne firme a ne Novosadskog otvorenog univerziteta, koji je zapravo od prvog dana bio organizator manifestacije, a Gantarka tu bila zaposlena kao organizator.
  • Olga

    15.05.2012 08:05
    Bruka
    Da li je moguće da moji unuci neće imati sigurno mesto radosti i odrastanja kao što su to imala moja deca? Dokle ćemo mi novosađani brukati sopstveni grad dopoštajući da se jedna po jedna važna i samo novosadska manifestacija gasi. Ako ste spremni i ako vam je stalo do Raspustilišta svojim apelom podržite, kao i ja, grupu ljudi koji se bore za ovaj projekat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti