Planiraju i projektuju, ali ne grade garaže

Višegodišnje najave gradskih vlasti o izgradnji javnih garaža, koje bi umanjile problem parkiranja u Novom Sadu, došle su do nivoa predstavljanja projekata, ali još nema garancija o njihovoj realizaciji.
Višegodišnje najave gradskih vlasti o izgradnji javnih garaža, koje bi umanjile problem parkiranja u Novom Sadu, došle su do nivoa predstavljanja projekata, ali još nema garancija o njihovoj realizaciji.

Portparolka "Parking servisa", Jasna Kovčin, kaže za Radio 021 da je to preduzeće Strategijom razvoja grada imalo obavezu da obezbedi projekat za izgradnju prve podzemne garaže. "Na nivou Grada Novog Sada doneće se odluka o načinu i vremenu realizacije. Izgradnjom modernog garažnog prostora na dva nivoa, koji će se prostirati ispod Trga republike, obezbediće se oko 450 novih parking mesta u samom centru grada", kaže Kovčin.

Međutim, za početak izgradnje podzemne javne garaže na Trgu republike novac još nije obezbeđen, iako je gradonačelnik Igor Pavličić, najavio da bi ova garaža trebalo da bude izgrađena u naredne dve godine. Da bi tako i bilo, gradska vlast će morati vrlo brzo da reši pitanje finansiranja ovog projekta, vrednog oko 10 miliona evra.

Postoji mogućnost da se novac u potpunosti opredeli iz gradskog budžeta, ali je moguća i saradanja s privatnim partnerom, koji bi u zamenu za finansiranje, kasnije učestvovao u podeli prihoda od rada graže. (D.S.)

  • Djubrikant

    10.05.2012 14:49
    a ZASTO
    Da li je mozda moguce razmisljati za 20 godina u napred? Ako pravite podzemnu garazu koju ne mozete nadograditi ili prosiriti, zar nije normalno da se pravi garaza od 1000 mesta kako ne bi bilo problema u narednih 50 godina, sta odrzavanje nivoa kosta?
  • hannah

    10.05.2012 13:27
    More, marš!
    Jaoj,što volim ove portparole što im pamet silna isijava iz glave. ...da se novac opredeli?! Ej, pa vrhunski lingvisti bi im pozavideli na ovakvim konstrukcijama. Ma, znam ja šta je ona htela da kaže, ali se to tako u našem jeziku NE kaže! Ne tako davno, parking servisu je dodeljena nagrada za postignute izuzetne poslovne rezultate, silne investicije i sl. Mnogo je bezobrazno to preduzeće ako misli da grad mora da finansira ovu garažu. A gde je njihov novac od dobrog poslovanja?
  • Aleksandar

    10.05.2012 13:13
    Staaa?
    "Postoji mogućnost da se novac u potpunosti opredeli iz gradskog budžeta, ali je moguća i saradanja s privatnim partnerom..."
    Novac? Grad? Morrre!!
    A Parking servis? Samo uzimate?
    Stici ce vas karma kad-tad, a ja cu biti u prvim redovima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti